Житомир Інформ

З 2021 року ЗНО з математики стане обов’язковим

З 2021 року ЗНО з математики стане обов’язковим
90760 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами дослідження освіти PISA, понад третина українських школярів не досягають базового рівня з математики. Тож у Міністерстві освіти і науки планують зробити математику обов'язковим предметом під час здачі ЗНО. 

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла міністерка освіти Ганна Новосад. 

Нагадаємо, до цього випускники неодмінно здавали ЗНО лише з української мови, а математика була серед предметів на вибір. У Міносвіти пов’язують це із тим, що українські школярі просто не розуміють цього предмету. А отже, потрібно подолати страх дітей перед математикою - це повинно стати результатом зміни змісту освіти й методик викладання, "тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять".

Крім того, на думку Новосад, програми з математики дуже перевантажені.

"Це може бути однією з причин, чому учні мають погані результати. Адже математика - це та дисципліна, де, пропустивши одну-дві теми в п'ятому-шостому класі, потім дуже складно без тієї частинки фундаменту рухатися по інших темах. Тому треба вирівняти навантаження", - наголошує Ганна Новосад.

У міністерстві зазначили, що у 2020-му році змін не буде, а з 2021-го ЗНО з математики стане обов'язковим. Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися. 

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео