Житомир Інформ

В Україні можна стати наставником для дитини з інтернату

В Україні можна стати наставником для дитини з інтернату
118178 ПЕРЕГЛЯДІВ

В ефірі ток-шоу “Точка дотику” на телеканалі D1 експерти обговорили тему наставництва для дітей, що позбавлені батьківської опіки. В рамках дискусії дійшли висновку, що наявність такого “друга” — дуже позитивний досвід для дитини. Однак, мало хто з широкого загалу наразі знає про існування подібної програми.

З 2016 року за державною програмою для дитини з інтернату можна стати офіційним наставником. Таким чином українці можуть на державному рівні допомагати вихованцям інтернатів адаптуватися до самостійного життя, не оформлюючи при цьому опікунства та не укладаючи інших правових відносин.

“Був такий момент, коли я стикнувся з цією проблемою обличчям до обличчя. В мене було двоє однокласників, які вже випустилися з дитячого будинку. Після школи я зустрів одного з них і той розказав про свою проблему — хлопець жив просто на вулиці. Я задумався над тим, як я можу допомогти. І на той момент програма наставництва активно розвивалася і я підходив під цю програму за всіма параметрами. Тоді я зрозумів, що хочу бути наставником, хочу допомагати,” —  поділився своєю історією гість ефіру, наставник Андрій Кіреєв.

Як стати наставником:

Повний випуск ток-шоу "Точка дотику:

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео