Житомир Інформ

МОЗ розробило рекомендації для роботи дитсадочків під час пом`якшення карантину

МОЗ розробило рекомендації для роботи дитсадочків під час пом`якшення карантину
22319 ПЕРЕГЛЯДІВ

Температурний скринінг працівників закладу та дітей, заборона м’яких іграшок та вологе прибирання що дві години. У Міністерстві охорони здоров’я України розробили Проєкт тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину.

Зазначимо, що чергове послаблення карантину, яке планується на 22 травня, передбачає повернення до роботи дитячих садочків. Батьки дошкільнят, без перебільшення, з нетерпінням чекають на цей день. Втім, і їм, і їхнім малюкам слід бути готовим, що перебування у садочку не буде аж таким безтурботним, як раніше.

Зокрема, як зазначено у Проєкті. який підписано Головним санітарним лікарем Віктором Ляшком, перед початком роботи всім працівникам дошкільних закладів вимірюватимуть температуру. До роботи допускатимуться працівники із температурою не більше, ніж 37,2 С. Також температурний скринінг дітей проводитиметься при вході у заклад та кожні 4 години з занесенням показників у відповідний журнал. Якщо температура тіла понад 37,2 С, то діти не допускаються до садочка.

Якщо температуру виявили протягом дня, то дитину ізолюють з відповідним інформування медиків та батьків. Ранкове приймання дитини проводитиме вихователь групи поза межами будівлі садочку. Батьки або супроводжуючі повинні мати маску або респіратор. Очікування на території садочка має бути обмежено.

Окрім того, на вході до закладу повинне бути облаштоване місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

На період карантину забороняється використовувати тканинні багаторазові рушники, м'які іграшки, килими з довгим ворсом та перебувати у взутті у закритому приміщенні.

Дезінфекцію поверхонь мають проводити не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять. Вологе прибирання з використанням мийних та дезінфекційних засобів що дві 2 години та відразу після закінчення робочого дня/зміни. Провітрювання приміщень має здійснюватися не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео