Житомир Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: меценати, волонтери та служителі церкви провели озеленення храмової території

Арутюнян Еміль Карленович: меценати, волонтери та служителі церкви провели озеленення храмової території
13947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Озеленення храмового комплексу – це не лише процес висадки дерев з метою декорування території. Висадка дерев має сакральний зміст: таким чином люди закликають божу милість та благодать. Це чудово розуміють не лише священники та постійні прихожани, але й волонтери та меценати. Не випадково для такої корисної та приємної акції була обрана нещодавно побудована Церква Різдва Пресвятої Богородиці у Дніпрі. Один з активістів та ініціаторів озеленення комплексу – меценат Еміль Арутюнян.

Арутюнян Еміль Карленович: Озеленення комплексу Церкви Різдва Пресвятої Богородиці – важлива соціальна акція


Висадка дерев – це завжди символічно і важливо, оскільки процес означає зародження нового життя, а кожна людина, яка бере у цьому участь, автоматично власними руками створює диво. Особливо, якщо вона проводиться на території нещодавно побудованої церкви, адже таким чином звичайні люди долучаються до створення та прикрашання Божого дому. Саме з цієї причини у Дніпрі була влаштована акція з посадки дерев на території новозбудованої Церкви Різдва Пресвятої Богородиці.
Ініціював та активно допомагав у процесі озеленення відомий дніпровський меценат Еміль Арутюнян. Разом з Благодійним фондом «Солідарність» та його президентом Олександром Петровським підприємець та соціальний активіст Еміль Карленович брав активну участь у побудові цієї церкви, тож тепер взяв на себе іншу шляхетну місію – зробити храмовий комплекс зеленою зоною, де містянам буде приємно проводити час до або після відвідування церкви.
Урочисте висадження дерев було приурочено до приїзду Преосвященнійшого Владики Симеона, керуючого Дніпровською єпархією. Він не лише благословив усіх охочих молитвою та добрим словом, але й взяв особисту участь у процесі. Він наголосив на тому, що дерево – це не лише прикраса для церкви і міста, але й символ довголіття та оновлення. Владика Симеон подякував усім, хто долучився до висадки дерев, а також у побудові самого храму. Особливої подяки від керуючого єпархією був удостоєний Еміль Арутюнян як один з основних меценатів та помічників у зведенні церкви.
Завдяки великій кількості охочих допомогти робота проходила швидко і легко. А всі учасники після заходу із задоволенням поспілкувалися та обмінялися враженнями та планами на майбутнє.

Арутюнян Еміль Карленович: Плани на майбутнє


Навколо церкви планують ще більше облагородити і прикрасити території, зробити її більш функціональну для літніх і молодих людей, а також сімей з дітьми. Зокрема, найближчим часом не території, прилеглій до храму, з’являться зручні місця для сидіння у тінистій місцевості, дитячі майданчики та алеї для прогулянок. Таким чином представники церковної громади, меценати та волонтери планують залучати до духовного життя містян, які поки не цікавляться православ’ям та нечасто відвідують храм. У Церкві Різдва Пресвятої Богородиці завжди раді всім.

Арутюнян Еміль Карленович, так само, як і його друг і партнер з благодійності Олександр Петровський, небайдужий до розвитку духовності у рідному місті.

Він допомагає будувати нові церкви, ремонтувати монастирі та храми, які потребують оновлення, надає будь-яку допомогу всім, хто її потребує, буть то діти з інтернату чи поранені бійці з ООС. Частіше за інші заклади Еміль Карленович разом з представниками фонду «Солідарність» відвідує Дніпровський дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Його вихованці передусім потребують уваги та спілкування, однак меценат не забуває робити і цінні подарунки, а спільними зусиллями з «Солідарністю» для дітей влаштовують корисні і цікаві зустрічі та заняття, концерти та майстер-класи.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео