Житомир Інформ

7 продуктів, в яких міститься багато кальцію

7 продуктів, в яких міститься багато кальцію
49666 ПЕРЕГЛЯДІВ

Досі вважаєте, що найбагатший на кальцій кисломолочний сир? Ця добірка змінить вашу думку.

Але перед тим, як розпочати перерахування їжі, у якій міститься даний мінерал, пропонуємо з'ясувати що ж таке кальцій і чим він так корисний для організму.
Кальцій – мінерал, якого найбільше в тілі людини. Він потрібний для підтримки здоров'я кісток і зубів, адже саме в них міститься 99% кальцію. Окрім цього, цей мінерал сприяє розслабленню та скороченню судин і м'язів, передачі нервових імпульсів та секреції гормонів. Отож пропонуємо добірку з 10 продуктів, багатих на кальцій.

  1. Яєчна шкаралупа
    Вага однієї яєчної шкаралупи складає приблизно 5 г, тому в подрібненому стані вона вміщується у чайну ложку. Аби заповнити добову норму кальцію знадобиться всього-на-всього половинка чайної ложечки подрібненої яєчної шкаралупи.
  2. Пармезан
    Даний сир містить найбільше кальцію серед усієї молочної продукції. У 100 г продукту – 1184 мг цього «зміцнювача кісток», що вже переважає добову норму.
  3. Кунжут
    Безсумнівний лідер за вмістом кальцію серед усієї рослинної продукції, адже всього у 100 г цього дрібного насіння міститься 975 мг мінералу.
  4. Консервовані сардини
    Оскільки сардини в олії вживають разом з кістками, кальцій у них складає аж цілих 382 мг на 100 г продукту. А 6,8 мкг вітаміну D, що додатково міститься в сардинах, допоможе краще засвоювати корисний для кісток мінерал.
  5. Мигдаль
    Цей продукт не тільки сильно калорійний, а ще й багатий на кальцій. 100 г мигдалю вміщує в себе 216 мг кальцію.
  6. Часник
    181 мг кальцію – така винагорода чекає вас, якщо осилите з'їсти 100 г часнику, додаючи його звичайно у різні страви.
  7. Петрушка
    Усього 100 г петрушки – і 138 мг кальцію ваші. Зразу з'їсти пучок зелені вам не вдасться, та періодично додавати її у страви цілком можливо.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео