Житомир Інформ

Пожежа на хімічному заводі у Вінниці: усі деталі

Пожежа на хімічному заводі у Вінниці: усі деталі
52933 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 3 грудня 2020 року близько третьої години дня на вулиці Ягеля у Вінниці надійшло повідомлення про займання вогню на колишньому хімічному заводі імені  Я.М. Свердлова.

На місце одразу викликали наряд пожежно-рятувальної служби, в проведенні операції якої було залучено 17 осіб особистого складу та 4 одиниці техніки.

На місці з’ясували, що горів склад з шинами поруч з заводом, зверху стояв густий чорний дим та жахливий сморід гуми, який розійшовся на декілька кілометрів. Також рятувальники підтвердили факт підпалу, хто і навіщо це зробив надалі з’ясовуватимуть.

Хімзавод  раніше був найбільшим в місті промисловим підприємством в радянські часи, з роками ситуація дестабілізувалась.

Завод відомий був своїм порошком «Лотос». Під кінець 1990-х років через заборгованість перед робочою силою та неефективністю в місті завод припинив роботу. Орендарі, яким належала територія, поділили між собою, більшість об’єктів знесли та вивезли. Наразі територія порожня та поки не забудовується.

Частково ліквідувати вогонь вдалося приблизно через 20 хвилин, повністю загасити полум’я змогли через 40 хвилин з початку загоряння та виклику.

Площа, на якому сталося загоряння була близько 100 квадратних метрів, площу горіння ще не встановлення.

Нагадуємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про можливість тестування на COVID-19 населення масового характеру, де наразі живуть більше сто тисяч чоловік. Якщо Кабінет Міністрів підтримає та зафіксує проєкт, жителів міста Вінниці очікуватиме тестування.

Кабмін поставив дві умови: кількість населення та  офіційне підтвердження Вінниці як обласного центру.

На Вінниччині за  минулу добу хворих на вірус виявили 283 жителі.

За новинами слідкуйте на сайті, бережіть себе та близьких  та будьте здорові!!!

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео