Житомир Інформ

Оригінальні прикраси своїми руками

Оригінальні прикраси своїми руками
157196 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Дніпропетровщині, у селищі Спаське, майстерниця Олена Рагуліна робить особливі новорічні вироби – вишиває кульки. Ідею знайшла ще декілька років тому в Інтернеті. Жінка кожного разу хотіла зробити і собі такі прикраси. Того року спробувала, проте тканина з якої робила виявилась занадто цупкою. Але жінка не опустила рук і цьогоріч спробувала ще раз вишити новорічні кулі.


Майстриня купила пінопластові кулі діаметром 10 сантиметрів, взяла м’якшу тканину, в Інтернеті знайшла дизайн малюнків. Можна взяти не дуже складний малюнок – сніжинку, а от гнома вишити не так просто, знадобиться більше часу. Зважаючи на об’єм роботи, на вишиту кулю може піти як 2-3 години, так і цілий день. Жінка вже вишила 14 куль, більшість з яких подарувала знайомим.


«Я виставила фото вишитих куль у соцмережі, і одразу ж мені зателефонувала моя мама. Попросила, аби я їй продала на подарунок друзям з Норвегії. Тим більше, що на тих кульках вишитий лось був – тварина, яка асоціюється з цією країною. І потім теж пішли замовлення на вишиті кулі», - розповідає майстриня Олена Рагуліна.


Жінка ще зі школи любить вишивати, хоча за фахом жінка – товарознавець. Олена також вишиває карантини, але ідея з кулями їй теж сподобалась. Майстриня запевняє, що зробити кулю під силу кожному, хто хоча б раз тримав в руках голку і нитку.


У створені куль залучена вся родина: діти обирають ескізи, а чоловік виправляє тканину. На свою ялинку куль вже зовсім не залишиться, каже жінка, усі вже призначені на презенти. Головна перевага таких куль – це те, що вони не розіб’ються. Зараз Олена розмірковує над тим, щоб зробити вишиті великодні писанки. До роботи приступить вже незабаром, щоб вистачило всім охочим.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео