Житомир Інформ

Як мають платити зарплати під час дистанційної роботи?

Як мають платити зарплати під час дистанційної роботи?
74478 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу багато підприємств перейшло на дистанційну роботу. Люди почали працювати не виходячи з дому, аби не зупиняти процес. У зв’язку із цим виникла ціла низка питань щодо виплат заробітної плати тим, хто працює наразі з дому. Всім було цікаво, чи має право роботодавець зменшувати суму виплат, якщо тепер люди працюють на в офісі, а за місцем проживання.


Насправді не мають. Згідно з законом України заробітна плата є двосторонньою домовленістю, яку не може змінити лише одна сторона із двох. Як повідомило Міністерство юстиції: «У зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, багато підприємств, установ і організацій перевели своїх працівників на дистанційну роботу. Це така форма організації праці, коли робота виконується працівником за місцем його проживання чи в іншому місці за його вибором, у тому числі за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, але поза приміщенням роботодавця».


Але попри всі складності переходу ніхто не має права змінювати правила роботи трудового кодексу. Тож тепер людина сама може вирішувати, коли працювати. Але вони мають відробляти те, що вказано у домовленості. А що стосується виплат, то вони мають відбуватись за всіма умовами, які вказані в Законі України. 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео