Житомир Інформ

У порівнянні з першим тижнем грудня, захворюваність коронавірусом у перший тиждень лютого значно понизилася

У порівнянні з першим тижнем грудня, захворюваність коронавірусом у перший тиждень лютого значно понизилася
17763 ПЕРЕГЛЯДІВ

На брифінгу 9 лютого Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов сказав, що Україна ефективно бореться з коронавірусом. Адже якщо порівняти захворюваність хворобою у грудні і лютому, то можемо стати свідками того, як зменшується кількість хворих на Covid-19. 89 тисяч у перший тиждень грудня і 25 тисяч у перший тиждень лютого — у 3 рази понизилася захворюваність коронавірусною хворобою за 2 місяці.

З 1 по 7 лютого включно було зроблено 144 248 тестів методом ПЛР і 52 222 швидких тестів на антиген, що на 20 тисяч більше, ніж з 25 по 31 січня. Також за 2 місяці на 10 тисяч зменшилася кількість хворих на Covid-19 у лікарнях.

Україна знаходиться на 34 місці серед країн Європи за статистикою випадків коронавірусної хвороби. Кількість смертностей на 1 мільйон населення у нашій державі менша у 3 рази за Великобританію і у 2 рази за Францію.

Степанов стверджує, що Україна повністю забезпечена тест-системами на ПЛР і швидкими тестами. 6 мільйонів закуплених експрес-тестів з розрахунком на те, що кожен місяць робитиметься не менше 1 мільйона тестувань. Тестів методом ПЛР проводиметься 75 тисяч на добу. Зараз в Україні діє 2373 пункти, де кожен може пройти тестування.

Теги: Коронавірус

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео