Житомир Інформ

У Краматорську судитимуть жінку, яка підробляла довідки щодо тестування на Covid-19 (ФОТО)

У Краматорську судитимуть жінку, яка підробляла довідки щодо тестування на Covid-19 (ФОТО)
23656 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 42-річної жінки, яка обвинувачується у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, набутті, використанні та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом і підробленні офіційних документів, вчинених повторно (ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, у лютому 2021 року мешканка м. Краматорська, видаючи себе за працівника одного з місцевих клініко-діагностичних центрів, організувала «бізнес» з видачі громадянам завідомо неправдивих довідок щодо результатів «ПЛР-тестування» на Covid-19.


Запевнивши клієнтів у нібито офіційній здачі аналізів, жінка не передавала відібрані зразки до діагностичного центру, а власноруч виготовляла довідки на ім’я замовників із зазначенням негативних результатів фіктивного тестування.

Вартість одного підробленого документу складала 800 грн. Отримані таким чином кошти жінка витрачала на придбання майна для подальшого здійснення протиправної діяльності.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Максимальне покарання за санкціями статей – до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 2 років.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео