Житомир Інформ

Арутюнян Еміль Карленович : допомагати людям – приємна і почесна місія для кожного мецената і волонтера

Арутюнян Еміль Карленович : допомагати людям – приємна і почесна місія для кожного мецената і волонтера
33241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один з найбільш відомих і активних у Дніпрі меценатів – Еміль Арутюнян. Цей підприємець радо приділяє час благодійності, оскільки розуміє: чимало людей у суспільстві є соціально незахищеними і не отримують належної державної підтримки. Разом з благодійним фондом «Солідарність» та особисто його президентом Олександром Петровським Еміль Карленович займається одразу кількома напрямами: допомагає дітям, підтримує Українську Православну Церкву, медичні заклади та надає можливу підтримку українським захисникам на фронті.

Арутюнян Еміль Карленович : Допомога дітям – найважливіша справа для будь-якого мецената


У Дніпрі, як і в інших регіонах України, є чимало дітей, які потребують допомоги. Це переважно діти, які з різних причин залишилися без батьківської турботи, а також ті, що мають певні особливості розвитку та стану здоров’я та перебувають у спеціалізованих інтернатах.
У Придніпровську діє дитячий заклад – Будинок маляти. Там виховуються найменші діти,які з самого народження позбавлені батьківської турботи. Придніпровський Будинок маляти – один з перших закладів, якому розпочав на регулярній основі допомагати Еміль Арутюнян. Приїхавши туди кілька років тому, він одразу вирішив покращити умови проживання малюків: силами самого мецената та його помічників був зроблений ремонт: замінили вікна, освіжили обстановку у дитячих кімнатах, придбали сучасне кухонне обладнання. З того часу Еміль Карленович та його підлеглі регулярно приїздять до Будинку маляти з подарунками: дитячим харчуванням, медикаментами і підгузками для найменших його мешканців.
Протягом цих років Еміль Арутюнян має хорошу підтримку у справах благодійності: його друг та однодумець Олександр Петровський разом з власним Благодійним фондом «Солідарність» допомагає йому у благодійних справах. Ще один заклад, яким Еміль Карленович та «Солідарність» опікуються разом, долучаючи також інших підприємців – інтернат для дітей з інвалідністю, що знаходиться у Дніпрі.

Арутюнян Еміль Карленович : Інші напрямки благодійної діяльності


Допомога військовим – ще один важливий напрям діяльності дніпровських меценатів, зокрема Арутюняна Еміля Карленовича.

Разом зі своїм постійним партнером, іншим відомим підприємцем Олександром Петровським та іншими небайдужими представниками бізнесу він неодноразово відправляв на фронт автомобілі, наповнені продуктами харчування, засобами гігієни та медикаментами. Кожного разу у відповідь отримували щиру подяку від бійців, та почесні відзнаки від військового керівництва. Не забувають дніпровські благодійники і про матерів, дружин та дітей захисників. Члени родин військових отримують гідну допомогу та увагу і подяку. Це і цікаві зустрічі та концерти, і відпочинок на морі, і організація дозвілля дітей військових.
Якісна медицина – обов’язкова умова для розвитку країни. Про це Еміль Арутюнян не втомлюється нагадувати своїми добрими діями. Координуючи свої зусилля з іншими меценатами та благодійними організаціями (у першу чергу «Солідарністю» Олександра Петровського), він брав участь у закупівлі спеціалізованих меблів та високоякісного медичного обладнання для провідних лікарень області. Лікарня імені Мечникова, яка у першу чергу приймає поранених на фронті, стала одним з перших отримувачів такої допомоги.
Будівництво церков, відновлення монастирів – інші справи, які Еміль Арутюнян вважає дуже важливими для сучасної України. Процвітати країна буде лише за умови розвиненої духовності. На радість прихожанам за активної участі мецената були побудовані з нуля велика Вірменська церква, Храм Різдва Пресвятої Богородиці, Храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість».

Теги: АрутюнянЕміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Автор: newsukraine

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео