Житомир Інформ

Технологічні компанії, їхні обмеження та санкції проти рф

Технологічні компанії, їхні обмеження та санкції проти рф
408142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Технологічні компанії, їхні обмеження та санкції проти рф

• Поліція Німеччини закрила сервери російськомовного даркнет-маркету Hydra. Німецька федеральна кримінальна поліція після тривалого розслідування заблокувала серверну інфраструктуру російськомовного нелегального онлайн-сервісу Hydra Market, що була розташована в Німеччині та існувала в прихованій мережі Darknet.

На сервері було зареєстровано 17 млн клієнтів. Він був доступний із 2015 року. У  2020 році через нього пройшли операції щонайменше на €1,23 млрд. Експерти вважають, що це була найбільша за обсягом обороту нелегальна ринкова мережа у світі. При закритті було знайдено біткоїни на суму €23 млн, які криміналісти також пов’язують із платформою.

• Intel виходить із рф. Компанія повністю зупиняє роботу у росії. Раніше вона заявляла про припинення поставок своєї продукції до росії та білорусі, а зараз вирішила остаточно закрити всі бізнес-процеси у рф.

• Twitter обмежує доступ до урядових акаунтів рф. В офіційному блозі Twitter пояснили, що нова політика призначена для усунення «серйозного інформаційного дисбалансу», який виникає, коли авторитарний уряд блокує доступ до онлайн-платформ, продовжуючи використовувати ті самі платформи для пропаганди.

• Avid Technology Inc припинила роботу у рф. Avid Technology — американська компанія, що спеціалізується на аудіо- та відеотехнологіях, припинила продаж та підтримку всіх клієнтів, користувачів та торгових посередників у росії та білорусі.

• Bumble Inc припинив роботу на території росії. Розробник Bumble Inc. оголосив про припинення своєї діяльності в росії, а також видалення всіх своїх застосунків з Apple App Store і Google Play Store в росії та білорусі. Компанії належать сервіси для знайомств Bumble та Badoo.

• Havas Group оголосили про припинення на невизначений термін нових інвестицій у росію у відповідь на повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео