Житомир Інформ

Держава Катар і ВООЗ об'єднують зусилля для забезпечення здоров'я і безпеки на Чемпіонаті світу з футболу-2022

Держава Катар і ВООЗ об'єднують зусилля для забезпечення здоров'я і безпеки на Чемпіонаті світу з футболу-2022
201250 ПЕРЕГЛЯДІВ

18 жовтня організація охорони здоров'я і Держава Катар приступили до нового багаторічному спільному проєкт по реалізації передової моделі зміцнення фізичного і психічного здоров'я в рамках Чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі, який покликаний стати зразком здорового та безпечної організації заходів для майбутніх мегаподій в області спорту.

Про початок трирічної співпраці під назвою «Здоровий Чемпіонат світу з футболу-2022 - створюючи спадщину для спорту і здоров'я» на спільній церемонії в штаб-квартирі ВООЗ в Женеві оголосили Генеральний директор ВООЗ д-р Тедрос Адханом Гебрейесус, Міністр охорони здоров'я Катару д-р Ханнан Мухаммед аль-кувар, Генеральний секретар катарського Верховного комітету з проведення Чемпіонату і його спадщини Хассан ат-Тавада, Президент ФІФА Джанні Інфантіно і директор Регіонального бюро ВООЗ для країн Східного Середземномор'я д-р Ахмед Аль-Мандхарі.

ВООЗ і Катар в тісній взаємодії з ФІФА будуть докладати спільних зусиль до того, щоб міжнародна виставка футболу, намічена на 21 листопада - 18 грудня наступного року, стало флагманом в справі просування здорового способу життя, зміцнення санітарно-епідеміологічної безпеки та охорони фізичного і психічного здоров'я.

Ще однією важливою метою проєкт є напрацювання в рамках Чемпіонату світу з футболу 2022 р передових методів зміцнення здоров'я, безпеки та захисту людей і їх впровадження в практику найбільших спортивних змагань у всьому світі.

«Хочу подякувати міністру аль-кувар і Державі Катар за те, що вони об'єднали зусилля з ВООЗ, прагнучи зробити Чемпіонат світу з футболу 2022 р. зразково організованим спортивним заходом з точки зору охорони здоров'я, - заявив

д-р Тедрос. - ВООЗ твердо має намір співпрацювати з Катаром і ФІФА для того, щоб потенціал світового футболу допомагав людям вести якомога більш здоровий і безпечний спосіб життя ».

«Оскільки світову першість в Катарі стане першим чемпіонатом світу з футболу за час пандемії, це унікальна можливість показати, як спорт може сприяти зміцненню здоров'я в короткостроковій перспективі і формуванню довговічної спадщини, що дозволяє світовій спільноті проводити спортивні змагання з урахуванням інтересів здоров'я в процесі відновлення після пандемії », - додав д-р Тедрос.

«Держава Катар пишається бути першою близькосхідною країною, що приймає у себе Чемпіонат світу з футболу. Але наша мета - не тільки успішно провести спортивний захід, але і в максимальному ступені захистити здоров'я його учасників. Саме з цієї причини ми співпрацюємо з ВООЗ », - зазначила Міністр охорони здоров'я Катару Д-р Ханна Мухаммед аль-кувар.

«У рамках цього нового проєкту ми розраховуємо на тісну взаємодію з ВООЗ, ФІФА та іншими партнерами для фантастично успішного проведення Чемпіонату світу в ім'я здоров'я і створення спадщини, що допомагає в майбутньому проводити найбільші спортивні заходи на принципах здоров'я, стійкості та безпеки», - додала вона.

Основні теми проєкту - сприяння формуванню навичок здорового способу життя, в тому числі шляхом пропаганди фізичної активності, заохочення здорового харчування, відмови від тютюну і боротьби проти тютюну; зміцнення санітарно-епідеміологічної безпеки, в першу чергу коштом безпечного проведення масових зустрічей і заходів; і інформаційно-роз'яснювальна робота з питань здоров'я.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно високо оцінив нове партнерство між Катаром і ВООЗ і зазначив, що воно спирається на успішне партнерство між ФІФА та ВООЗ, розпочате у 2019 р. завдяки підписанню меморандуму про домовленість.

«За останні два роки ФІФА і ВООЗ подвоїли свої зусилля, переконуючи мільйони людей у всьому світі в важливості підтримки фізичного і психічного здоров'я, особливо у світлі глобальних проблем, пов'язаних з COVID-19. Ми маємо намір працювати зі світовим футбольним товариством, від елітних гравців до рядових команд, для просування принципу здоров'я для всіх. Новий проєкт ВООЗ і Катару прекрасно відповідає цілям співробітництва ФІФА як з тієї, так і з іншою стороною. Працюючи разом, було залучено можливості спорту як каталізатора побудови більш безпечного і здорового світу ».

«З того часу, як ми отримали право на проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 р. ми приділяємо важливе значення формуванню стійкого суспільної спадщини, що перетворює та покращує життя людей в Катарі, в нашому регіоні та по всьому світу. Досвід пандемії істотно підвищує важливість підвищення обізнаності та зміцнення громадського здоров'я в рамках цієї платформи », - заявив Генеральний секретар Верховного комітету з проведення Чемпіонату і його спадщини Хассан ат Тавада.

«Дане партнерство з ВООЗ підвищить помітність і якість наших поточних зусиль і допоможе домогтися максимальної реалізації соціально вагомого потенціалу першого в нашому регіоні Чемпіонату світу з футболу, з тим щоб він став еталоном для майбутніх заходів аналогічного характеру».

За словами директора Регіонального бюро ВООЗ для країн Східного Середземномор'я Д-ра Ахмеда Аль-Мандхарі, нове партнерство між ВООЗ і Катаром зіграє істотну роль в поширенні рекомендацій та інформації про переваги спорту для здоров'я у всіх країнах регіону. Крім того, воно сприятиме просуванню мети по досягненню «здоров'я для всіх за участю кожного» - основного стратегічного пріоритету діяльності ВООЗ в регіоні до 2023 р.

«Спорт - один з найефективніших способів вести здоровий спосіб життя. ВООЗ розраховує на подальшу тісну взаємодію з Катаром, з тим щоб використовувати майданчики спортивних заходів для об'єднання людей і зміцнення солідарності та одночасно пропагувати більш здорові звички - від харчування до фізичної активності - серед людей будь-якого віку, статі та культурної приналежності ».

Пандемія COVID-19 продемонструвала життєво важливу роль фізичної активності в підтримці психічного та фізичного здоров'я. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, підвищення рівня фізичної активності світового населення може щорічно сприяти запобіганню до 5 мільйонів випадків смерті. Статистичні дані ВООЗ свідчать про те, що недолік фізичної активності спостерігається у кожного четвертого дорослого та у чотирьох з п'яти підлітків. Викликані цим економічні втрати в глобальних масштабах оцінюються в 54 млрд дол. США у зв'язку з наданням безпосередньої медичної допомоги та ще в 14 млрд дол. США у зв'язку зі зниженням продуктивності праці.

 

На тлі підвищеної уразливості та нерівності в результаті пандемії як ніколи важливо дати можливість кожній людині, незалежно від його віку і здібностей, безпечно займатися спортом.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео