Житомир Інформ

Країни АСЕАН зміцнюють оборонне партнерство

Країни АСЕАН зміцнюють оборонне партнерство
19862 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зокрема, Австралія зміцнила своє оборонне партнерство з країнами Південно-Східної Азії, намагаючись зняти напруженість через те, що Австралія зважилась на придбання атомних підводних човнів.

Цього тижня міністри оборони віртуально зустрілися на неформальній зустрічі Асоціації держав Південно-Східної Азії - організованій Брунеєм. Міністр оборони Австралії Пітер Даттон заявив, що після цього країни підтвердили свою відданість спільному оборонному співробітництву.

Блок з 10 країн АСЕАН є ключовим союзником Австралії у вирішенні питань регіональної безпеки і в цілому є другим за величиною торговим партнером Австралії.

Даттон поінформував своїх колег про угоду Австралії з Великобританією та США про придбання атомних підводних човнів, наголосивши, що угода AUKUS не є оборонним союзом чи пактом безпеки та не змінює стратегію Австралії.

 

Минулого місяця члени АСЕАН Індонезія та Малайзія висловили занепокоєння тим, що план придбання ядерних підводних човнів може призвести до зростання напруженості у регіоні.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео