Житомир Інформ

Введення нових правил карантину з 6 грудня

Введення нових правил карантину з 6 грудня
173694 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Міністерство охорони здоров’я підготувала оновленні вимоги до жовтої та червоної карантинних зон. Нововведення переважно стосуються роботи та відвідування закладів харчування, театрів, кінотеатрів, спортивних залів, готелів (хостелів) та інших місць громадського спрямування.

 

Отож, для працівників вищевказаних закладів/установ в жовтій зоні епідеміологічної небезпеки потрібно обов’язково мати сертифікат про вакцинацію (при чому однієї дози буде достатньо), довідку про одужання від коронавірусного захворювання чи ПЛР тест. Своєю чергою відвідувачі таких місць мусять бути вакцинованими хоча б однією дозою, мати при собі “активний” ПЛР тест чи довідку про одужання від даного вірусу.

 

Зміна передбачається в тому, що раніше заклади такого рівню карантину могли за власним розсудом перевіряти чи ні в співробітників/клієнтів COVID сертифікат за дотримання відповідних умов, а зараз надання сертифікату вакцинації є обов’язковим для всіх установ.

 

Також червона зона карантину встановлює правила щодо відвідування чи роботи в закладі, які повідомляють, що потрібна повна доза вакцинації від COVID 19. Хоча в жовтій зоні достатньо й одної. Крім того, хотілося б додати, що з даними нововведеннями сертифікат про щеплення від коронавірусу однією дозою буде дійсний протягом 30 діб, а нещодавно термін досяг 120 діб.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео