Житомир Інформ

У Кривому Розі розкрили "ферму" криптовалюти

У Кривому Розі розкрили "ферму" криптовалюти
327882 ПЕРЕГЛЯДІВ

В одному зі старих комунальних підприємств міста знайшли апаратуру для незаконної діяльності. Там створили так названу "ферму" для майнінгу криптовалюти.

Днями на одну команду майнерів стало менше. Поліцейські третього відділення поліції Криворізького районного управління знайшли та викрили цілу "ферму", де створювали прибуток за допомогою криптовалют. Вона діяла абсолютно незаконно.

Купу апаратури вирішили розмістити на резервній підстанції одного з комунальних підприємств Кривого Рогу. Ця підстанція не працювала і не була доступною для звичайних людей. А для того, щоб мати найменші збитки, електроенергію, якої потрібно було багато, зловмисники брали за допомогою незаконного підключення до комунальних мереж. Так вони, фактично, не платили за використання електрики й мали чистий прибуток.

Поліція провела обшук, санкціонований судом. І знайшлося чимало апаратури, яка являла собою материнські плати, відеокарти, роутери, носії інформації та блоки живлення. На обладнання було витрачено близько 4 мільйонів гривень. І все воно використовувалося для майнінгу, тобто генерування криптовалюти.

Які збитки такою діяльністю зловмисники завдали країні – наразі з'ясовується. Так само як і особи, що причетні до діяльності "ферми".

ГУНП у Дніпрі та області повідомляє, що тепер зловмисникам загрожуватиме відповідальність за статтею 191 Кримінального кодексу України. Це стаття про привласнення або заволодіння майном за рахунок службового становища. Санкції – від 7 до 12 років позбавлення волі. Можлива навіть конфіскація майна.

Слідчі дії продовжуються.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео