Житомир Інформ

Судові охоронці виявили у відвідувачів Білоцерківського та Мелітопольського міськрайонних судів наркотичні препарати та речовини

Судові охоронці виявили у відвідувачів Білоцерківського та Мелітопольського міськрайонних судів наркотичні препарати та речовини
422874 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом почастішали випадки, коли відвідувачі судових установ приходять у будинки правосуддя, маючи при собі препарати, що конкурентно заміщують короткодіючі наркотичні засоби, або за допомогою усіляких хитрощів намагаються передати такі препарати обвинуваченим чи підсудним.   

 

Так, співробітники Служби судової охорони сьогодні, 23 грудня, виявили у відвідувача Білоцерківського міськрайонного суду Київської області препарати, що конкурентно заміщують короткодіючі наркотичні засоби.

 

38-річний містянин прийшов до суду як обвинувачений за ч. 1 статті 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

 

Під час поверхневого огляду цього громадянина співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області, які здійснюють охорону цієї судової установи, спрацював металошукач. Під час більш детального огляду речей чоловіка було виявлено пігулки напівсинтетичного наркотичного лікарського засобу “Метадон” (заборонений у всіх країнах світу через високу смертність і наркоманію).

Слідчо-оперативна група Білоцерківського районного управління Нацполіції, яка прибула на виклик судових охоронців, задокументувала цей факт і доправила чоловіка до управління поліції для подальшої кваліфікації правопорушення.

 

Варто додати, що це вже другий випадок на цьому тижні й четвертий у цьому році, коли судові охоронці столичного регіону завадили пронесенню наркотичних засобів до будівлі правосуддя Білої Церкви.

А в Мелітопольському міськрайонному суді співробітники Територіального управління Служби у Запорізькій області разом із поліцейськими конвойної роти виявили в продуктовому наборі, який принесли родичі для обвинуваченого, три полімерні пакунки з речовиною зеленого кольору рослинного походження, схожою на наркотичну.

 

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу ГУ Нацполіції в Запорізькій області для надання правової оцінки цій події. 

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео