Житомир Інформ

Репродуктолог Київ: Молочниця - один з найпоширеніших недуг після застуди

Репродуктолог Київ: Молочниця - один з найпоширеніших недуг після застуди
167839 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мабуть, найпоширеніша недуга після застуди - це молочниця, або кандидоз. ⠀  

Вона зустрічається як у дітей, так і у дорослих. Найчастіше від неї страждають жінки. Близько 80% їх хоч одного разу зіштовхнулися з неприємними симптомами цього захворювання.  

Звідки взагалі береться молочниця і чи можна її назавжди позбутися? 

Причиною кандидозу є грибок під назвою Candida albicans, який спокійно живе у нашому організмі у певній кількості. Як тільки популяція цього сімейства починає зростати, порушуючи баланс мікрофлори, з'являються яскраво виражені симптоми у вигляді печіння, свербежу та подразнення слизової оболонки піхви та вульви, неприємні відчуття при сечовипусканні, а також характерні рясні сирні виділення.  

Той дискомфорт, який відчувають жінки з приходом кандидозу, важко ігнорувати. Одні переживають його рідко. А інші стикаються 3-4 рази на рік. 

Причини молочниці переважно пов'язані з умовами, за яких розмножуватися ці грибки. Наприклад, для любителів солодощів із частими рецидивами, це привід задуматися про здорове харчування та проконтролювати рівень глюкози крові. ⠀ 

Для вагітних молочниця є нормальним станом, який пов'язаний з гормональними змінами. ⠀ 

Кандиди також люблять спеку та вологу. Тому варто звернути увагу на спідню білизну, яка не повинна бути синтетичною та тісною. 

Приймання антибіотиків часто сприяє порушенню мікрофлори як кишківника, а й піхви. Тому їх необхідно приймати разом із біфідопрепоратами. ⠀  

Порушує баланс мікрофлори також неправильно підібрані контрацептиви, недостатня гігієна статевих органів або навпаки, часті спринцювання, а також використання прокладок, а точніше невчасна їх заміна. І найголовніше питання.  

Чи передається молочниця статевим шляхом?  

Загалом, на цю недугу хворіють і ті, хто не живе статевим життям. Але буває, що симптоми кандидозу з'являються й у партнера, і в цих випадках лікування проходять обидва. Хоча причина криється у своєму організмі, тому кандидоз не належать до венеричних захворювань. 

Лікування зазвичай займає близько тижня, максимум двох, використовуючи протигрибкові препарати у вигляді свічок або таблеток, для чоловіків призначають креми.  

Незалежно від того вперше Ви зіткнулися з молочницею або це часто для Вас, все ж варто проконсультуватися з лікарем гінекологом. Річ у тім, що симптоми можна легко переплутати з іншими захворюваннями, лікування яких зовсім відрізняється. Та й терапію краще підібрати з лікарем індивідуально для Вас з необхідними препаратами та курсом лікування. 

Теги: Репродуктологія Київ

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео