Житомир Інформ

Неконтрольоване витікання технічної води на Криворіжжі

Неконтрольоване витікання технічної води на Криворіжжі
375438 ПЕРЕГЛЯДІВ

На  публічне акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг» було виявлено порушення правил експлуатації хвостосховоща.

Що минулого року на рудозбагачувальній фабриці публічне акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг»  сталося неконтрольоване витікання технічної води, загальний обсяг якої становив 80 тисяч кубометрів.

Інспекторами Державної екологічної інспекції, які приїхали на підприємство, на місті було виявлено порушення правил експлуатації

На ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» порушено правила експлуатації хвостосховища.

Хвостосховища «Центральне». Підприємство не  забезпечило достатній рівень контролю для відповідної стійкості дамби. Внаслідк, стався неконтрольований витік води, який затопив прилеглі території - сільськогосподарські землі.

 

Після взяття відповідних проб ґрунту, стало відомо, що вміст специфічних речовин, таких як хлорид та сульфати вищій за норму, а це значить, що цей рівень підвищений і в відходах хвостосховища.

Приблизна сума збитків, які підприємство публічне акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг» завдало становить 300 тисяч гривень.

 

Підприємству було надано відповідні приписи як усунути аварійний стан тех.об’кту та акумулюючої місткості, для того, щоб вода з водосховища не витікала за його межі. Тепер підприємство повинно встановити моніторингові свердловини, для контролю стану підземних вод, які теж могли забруднитися через аварійний витік води.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео