Житомир Інформ

ПРОТИТАНКОВІ РЕЗЕРВИ ЗАВЖДИ НАПОГОТОВІ

ПРОТИТАНКОВІ РЕЗЕРВИ ЗАВЖДИ НАПОГОТОВІ
359829 ПЕРЕГЛЯДІВ
Відразу на кількох полігонах бойової підготовки тривають комплексні тактико-спеціальні заняття з надання відсічі умовному противнику, що намагається прорвати оборону на танконебезпечних та десантнонебезпечних ділянках місцевості.
До тренувань залучаються інженерні підрозділи, що виконують завдання з встановлення мінних загороджень, танкові підрозділи та протитанкова артилерія.
- Щоразу під час тренування ми маємо досягнути максимального скорочення часу від надходження наказу командиру підрозділу, прийняття ним відповідного рішення до практичного його виконання конкретним номером обслуги гармати або екіпажу танка, - повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За словами командувача, протитанковий резерв швидко та організовано здійснив переміщення на рубіж розгортання, а інженерно-саперна група задля якісного виконання завдання протитанкістами, без затримок здійснила постановку мінних загороджень.
Із танковими підрозділами угруповання військ, яке підпорядковане нашому Командуванню, заходи бойової підготовки відбуваються як у складі екіпажів, так і у складі взводів.
Своєю чергою танкісти здійснили висування роти до району очікування, переміщення та розгортання в бойовий порядок на вогневому рубежі для відбиття наступу ймовірного противника, а також відхід і переміщення до районів зосередження.
- Цього разу танкісти були підняті по тривозі. Після отримання бойового наказу вони швидко здійснили марш в район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв. - Під час розвідки боєм, танкові екіпажі визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Вже після того, як умовний противник викрив себе, танкісти вступили в бій.
Як зазначив командувач, досвід Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил показав, що танки є однією з основ наступальної операції. Саме тому протитанковий та загальновійськовий резерви мають бути завжди готовими до вогневого ураження противника.
- Але підготовка підрозділів на цьому тренуванні не завершується. Підтримання професійних навичок військовослужбовців триватиме й надалі, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом Переможемо!
Відділ звʹязків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України
#Ukraine #ЗСУ #ArmedForcesofUkraine #КОСЗСУ #JointForcesCommand #JFC #military #Гордість_України #ЗСУ30 #Разом_переможемо #Наєв

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео