Житомир Інформ

Українські військові укріплюють оборону на Харківському напрямку

Українські військові укріплюють оборону на Харківському напрямку
379642 ПЕРЕГЛЯДІВ
Під час відвідання позицій захисників України, командувач сил оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про те, що ситуація в районах ведення бойових дій залишається складною, але контролюється Збройними Силами України.
- Угруповання військ на Харківському, Луганському, Донецькому та Запорізькому напрямках очолюються досвідченими бойовими генералами, які кожен на своєму місці вживають всіх максимально можливих заходів щодо підвищення стійкості оборони, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За словами командувача, зокрема на Харківському напрямку продовжуються заходи з укріплення оборони на ділянках місцевості, де нашим військам вдалося покращити тактичне положення.
- На Донецькому напрямку ворог здійснює постійні артилерійські обстріли та удари авіацією. На Запорізькому напрямку наші військовослужбовці підвищують стійкість оборони задля унеможливлення прориву ворожими силами, - підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв. - Крім того, на Луганщині наші війська відбивають численні атаки противника, які тривають майже цілу ніч та цілий день. В окремих бригадах, у смугах їх відповідальності, ворог проводить по шість і більше атакуючих дій.
Як повідомив командувач, стійкість оборони є стійкістю українських військовослужбовців, які героїчно виконують свої обов’язки з ризиком для власного життя.
- Кожного дня їх подвиги унеможливлюють просування противника. Це дуже складне завдання, яке виконують солдати, сержанти, командири взводів, рот, батальйонів та бригад, - розповів командувач.
На його переконання, все робиться для того, щоб не дати можливості ворогу просунутися та здійснити оперативне оточення наших військ. Для цього виконується все надможливе і все, що може в мінімальний термін підвищити відповідні спроможності на всіх загрозливих напрямках.
- Україна – земля героїв. Тому кожен українець у світі сьогодні пишається приналежністю до великої нації. Її споконвічному прагненню жити вільно на вільній землі. Ніхто не може забрати у нас право на незалежність та недоторканність кордонів. Не може забрати право жити і творити на благо і процвітання кожного громадянина, - зазначив командувач.
- Пишаюся мужніми героями великої держави, що зі зброєю в руках стали на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. Честь Вам і земний уклін, - додав генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом переможемо!

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео