Житомир Інформ

Масовані обстріли Донеччини тривають – горять будинки, гинуть люди

Масовані обстріли Донеччини тривають – горять будинки, гинуть люди
425019 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 14 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 10-12 червня 2022 року ворожі снаряди загарбників падали у м. Лиман, м. Гірник, м. Красногорівка, смт Нью-Йорк, м. Залізне і смт Курдюмівка м. Торецька, с. Первомайське, с. Птиче, с. Орлівка, с. Нетайлове, с. Миколаївка та с. Водяне Покровського району, с. Карлівка, а також с. Богоявленка Волноваського району Донецької області.
У селищах Нетайлове, Водяне та Первомайське Очеретинської громади у ці дні рашисти знищували мирних мешканців та інфраструктуру з РЗСО «ГРАД». Двоє громадян загинули, ще троє отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення. Зруйновані приватні домоволодіння та господарські споруди.
Під час артобстрілів збройними силами рф м. Гірник, м. Красногорівка та м. Лиман - один загиблий, один поранений. Зруйновані десятки квартир у багатоповерхівках, приватні будинки, знищені гаражі та автомобілі. Також через обстріли були пошкоджені дві високовольтні ввідні лінії електромереж, внаслідок чого без світла залишилася вся північна частина Донецької області.
Окрім цього, внаслідок масованих артилерійських та ракетних обстрілів с. Орлівка, с. Богоявленка, с. Птиче та с. Карлівка одна жінка отримала поранення, від прямих попадань пошкоджені та загорілися будинки селян і гаражні приміщення.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео