Житомир Інформ

УВАГА! Кабмін затвердив новий порядок обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів

УВАГА! Кабмін затвердив новий порядок обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів
344484 ПЕРЕГЛЯДІВ

❗️УВАГА❗️Кабмін затвердив новий порядок обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів

Головне:

?Звірка даних призовників може проводитись шляхом обходу дворів, який санкціонує місцева влада (мер, сільський чи селищний голова);

?Подавати відомості про себе для військкомату можна буде через «Дію», при декларації місця проживання (порядок та механізм має розробити Міноборони).

?Також у постанові прописано взаємодію між Єдиним державним реєстром військовозобов'язаних та іншими державними базами даних. Тобто свіжі дані про призовника автоматично опинятимуться у військових.

?Приймати на роботу або навчання військовозобов'язаного зможуть лише після пред'явлення ним актуального військового квитка (у тому числі через «Дію»), або ж постановки на військовий облік.

?Жінки-лікарі або фармацевти, які не перебували на військовому обліку до затвердження цього порядку, можуть працевлаштовуватися, як невійськові до кінця 2026 року.

?На керівників підприємств поклали обов'язок сповіщати працівників про призов і доводити наказ про це їм під підпис.

?Дипломатичні відомства будуть вести військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном. І «сприяти» їхньому поверненню в Україну під час мобілізації, у воєнний час та особливий період.

? Усі центри зайнятості будуть подавати інформацію про безробітних військовозобов'язаних.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео