Житомир Інформ

Німецький метал-гурт Lord Of The Lost випустив новий альбом з атмосферою 80-тих

Німецький метал-гурт Lord Of The Lost випустив новий альбом з атмосферою 80-тих
381982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що буде, якщо поєднати любов до звучання металу, трошки симфонік-металу, трошки унікальної міфології, а інколи й цілі концепції? Це вийде цікавий незвичайний експеримент, який дивовижним чином змушує повертатись до нього знов і знов. Вийде гурт, який фактично сам на себе робить кавери, переробляючи свої оригінальні пісні із симфонічним оркестром. Це вийдуть Lord Of The Lost, які нещодавно випустили новий реліз та порадували шанувальників абсолютно новим, не схожим на попередні, альбомом.

Німеччина багата на музичні таланти. Все не обмежується одними Rammstein. Там дуже багато невеликих локальних груп, а музична столиця країни – місто Гамбург, де знаходиться університет, що готує музикантів, фактично є місцем, де можуть спробувати творити всі, адже місця вистачить для кожного. І частково саме така історія й була у Lord Of The Lost, адже першочергово фронтмен і вокаліст гурту брав участь у кількох інших колективах, де був інструменталістом та вокалістом. До того він встиг вивчитися у інституті, де здобув спеціальність аудіоінженера. Тобто він дійсно розумівся на тому, як створити звучання, якого хочеться. Але поступово Хармс зрозумів, що він хоче бути головною фігурою та у 2007 році створив власний сольний проєкт Lord, який пізніше перетворився на Lord Of The Lost.

Спочатку група складалася із друзів вокаліста, з більшістю з яких він познайомився на навчанні або в інших спільних компаніях. А, наприклад, клавішник – це взагалі в минулому учень фронтмена, адже він після випуску викладав у своєму ж університеті. І саме таким складом вони змогли підписати договір з першим своїм музичним лейблом, створити перший кліп, а потім і альбом. Після цього були тури, міжнародні шоу та фестивалі, гурт почав подобатися людям. Їм було цікаво побачити і почути досить незвичайну за звучанням групу, в якій до того ж за барабанами була дівчина. Але згодом барабанщиця пішла, разом із нею й ще кілька інструменталістів. Відбулися досить сильні зміни у складі гурту. Але це не завадило далі працювати над музикою. Вже в 2012 вийшов третій альбом, ще через два роки – четвертий.

Музиканти шукали себе, змінювали звучання та пробували додавати щось нове. Таким чином, наприклад, було створено одразу кілька симфонічних альбомів, де були версії їх же пісень у більш класичному звучанні, із оркестром. Насправді, такий хід досить незвичайний, але у той же час доволі очікуваний, адже фронтмен гурту з раннього дитинства грає на віолончелі та ще на кількох інструментах. Та й інші учасники гурту уміють виконувати музику не лише на електроінструментах, а й на класичних, таких як акустичні гітари або рояль. Але окрім таких експериментів були у гурту й концептуальні зміни в альбомах.

Так, наприклад, два попередніх альбоми були зав'язані більше на міфології, адже Thornstar мав у своїй основі міфологію пангаїв, в Judas – біблійну (що можна відчути навіть у назві). І це був дуже цікавий експеримент, адже хлопці в альбомі згадували такі теми, які максимально дотичні до християнських мотивів, при тому не перетворюючись на християнський рок. Альбом же з міфологією пангаїв взагалі розповідав про наразі для людства невідому цивілізацію, зі своїм пантеоном богів та правилами. І серед шанувальників гурту періодично досі відбуваються суперечки щодо того, справжня це міфологія чи учасники її просто вигадали для альбому. Але в той же час деякі пісні із цих двох альбомів стали буквально візитівками гурту, за якими їх добре знають.

Проте нова робота гурту кардинально відрізняється від ідей попередніх. Тут вже немає міфологічної складової, яка може бути складною для розуміння. Навіть навпаки, багато хто сумує за 80-ми й за тією музикою, що тоді створювали. Новий альбом якраз натхненний цим періодом та має в собі чимало треків, що мають відчутну атмосферу цих років. Проте далеко не весь альбом такий. Lord Of The Lost відомі своєю любов'ю до змішування різних жанрів та стилів, тому поряд із треком, що справді має атмосферу 80-х, може бути пісня, що буде кардинально відрізнятися. Наприклад, справжня ода ненависникам, “Leave Your Hate In The Comments”, є досить агресивною й буквально висміює тих, хто продовжує сидіти на плечах батьків у дорослому віці й може лише писати іншим про те, які вони погані і як треба робити правильно. У той же час в альбомі є й досить швидкі, можна навіть сказати танцювальні треки, ліричні пісні, які сподобаються любителям глибокого красивого голосу вокаліста, а також присутній кавер на Roxette.

Новий реліз вже досяг небачених для гурту раніше успіхів, адже він зайняв перше місце у німецькому чарті нових альбомів. До того найкращим результатом було друге місце, але нова робота спромоглася побити попередній рекорд. Альбом є дійсно цікавим, адже тут хлопці не бояться експериментувати і знають, що вони роблять. Вони продовжують розвиватися у своєму звучанні. Насправді мало хто наважується так поєднувати жанри та ідеї в одному релізі. А Lord Of The Lost справді вміють це і результати є дійсно приголомшливими.

Новий альбом Lord Of The Lost доступний на всіх стрімінгових майданчиках та сервісах.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео