Житомир Інформ

Прем’єр-міністр назвав пріоритети виділення державних коштів

Прем’єр-міністр назвав пріоритети виділення державних коштів
327479 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що насамперед гроші йдуть на оборонні потреби. Також Уряд виділяє кошти на соціальні потреби. Третій пріоритет — це робота бюджетної сфери. У четвертому пункті йдеться про критичну інфраструктуру. І на останок це виділення коштів на швидке відновлення.

Про це сказав політик під час засідання Уряду 21 липня, повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

За словами Дениса Шмигаля, зараз кожна гривня і кожна копійка, яку громадяни України платять у бюджет, держава направляє на зарплати військових, на техніку, зброю, дрони, боєприпаси та інше забезпечення армії.

«672 млрд грн Уряд виділив на оборонні потреби за перші пів року 2023-го. За цей же час абсолютно всі податки громадян та бізнесу склали 600 млрд грн. Оборона та безпека була, є і буде абсолютним пріоритетом державних видатків», — зазначив він.

Як повідомив Прем’єр-міністр, за останні шість місяців Уряд виділив на соціальні потреби 264 млрд грн — пенсії, допомоги одиноким матерям, людям з інвалідністю, ВПО, субсидії та інші пільги. Це майже 20% від усього обсягу видатків держбюджету за цей час.

«Третій пріоритет — це робота бюджетної сфери, передусім мова йде про виплату зарплат лікарям та вчителям, фінансування медицини, освітні субвенції. 

 Четвертий пріоритет видатків — це критична інфраструктура. Забезпечення тепло- і водопостачання. Це залізниця, енергетика. Ті речі, які потребує вся країна і кожен громадянин», — підкреслив Денис Шмигаль.

Наступним пріоритетом видатків є швидке відновлення, де визначено ключові сфери на наступний рік.

«Відбудова та захист енергооб’єктів. Гуманітарне розмінування. Ремонти та відбудова житла для людей. Відновлення критичної та соціальної інфраструктури на деокупованих та постраждалих територіях», — наголосив Прем'єр-міністр.

Також під час засідання Денис Шмигаль приділив увагу на керівників місцевої та центральної влади, які витрачають кошти на непотрібні речі. Він наголосив, що всі видатки, які сьогодні не на часі, потрібно відкласти та додав, що підтримка цивілізованого світу сьогодні дає можливість реалізовувати реформи та проєкти без бюджетного фінансування.

«Це питання здорового глузду та розуміння пріоритетів. Поставте собі запитання — як рішення, яке ви ухвалюєте, наближає нашу перемогу або вирішує критичне питання? Якщо відповідь — ніяк, то відкладіть його ухвалення на післявоєнний час. Або шукайте інші джерела для реалізації», — зауважив політик.

Мова йде про покупку у Києві Дніпровською райдержадміністрацією музичних інтрументів на майже 900 тисяч гривень. Як тоді пояснювалось, це важливо для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог". Сюди ж слід додати виділення 28 млн грн на заміну герба СРСР на щиті монумента «Батьківщина-Мати» на український тризуб, а також 33 млн гривень на виробництво 24-серійного комедійного серіалу з робочою назвою «СМТ Інгулець».

За словами керівника компанії Юрія Горбунова, компанія якого виграла конкурс та отримає з державного бюджету 33 млн гривень, в ЗСУ «хочуть позитиву, вони хочуть гумору» і тому вони збираються зробити такий продукт, який буде відображати сьогоднішню українську реальність, який буде надихати.

Він додав, що російська федерація виділяє мільярди доларів на інформаційну війну з нами», а Україні «поки що немає чим відповісти». Тому робота над серіалом «СМТ Інгулець», це українська відповідь росії на їхню війну.

«Це наш культурний, це наш інформаційний фронт», — підкреслив Юрій Горбунов.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео