Житомир Інформ

Командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців Київщини, засуджено до 10 років позбавлення волі

Командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців Київщини, засуджено до 10 років позбавлення волі
311397 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд заочно визнав заступника командира взводу – командира бойової машини 1 десантно-штурмового взводу 5 десантно-штурмової роти 2 батальйонної тактичної групи збройних сил рф винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що засуджений у березні 2022 року під час окупації села Луб’янка Бучанського району Київської області, на одній з вулиць села зупинив трьох місцевих мешканців. Направивши на них автоматичну зброю, погрожуючи вбивством, окупант наказав потерпілим пройти до господарського приміщення на території одного з домоволодінь для допиту.

Командир бойової машини одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив бити по різних частинах тіла, проводячи їх незаконний допит. Російський військовослужбовець здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту. По черзі він відводив затриманих громадян до підвалу, де змушував роздягнутися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео