Житомир Інформ

Фармацевтична компанія "Дарниця" отримала реєстрацію свого препарату в Польщі

Фармацевтична компанія "Дарниця" отримала реєстрацію свого препарату в Польщі
349608 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фармацевтична компанія "Дарниця" успішно зареєструвала свій препарат в Польщі, який застосовується при складному лікуванні гострої та хронічної серцевої недостатності, гострої та хронічної ниркової недостатності, нефротичного синдрому, захворювання печінки та гіпертонії. Як повідомлено у пресрелізі компанії, реєстрація відбулася відповідно до стандартів Європейського союзу.

"Дарниця" відзначає, що цей препарат користується популярністю не лише в Польщі, а й в більшості країн ЄС, оскільки вказані захворювання є широко поширеними серед європейців. В Європі лікарні закуповують цей препарат через проведення тендерних процедур.

У червні 2023 року "Дарниця" отримала реєстрацію одного зі своїх препаратів в Австралії. Слід зазначити, що Австралія одна з країн, де надзвичайно суворі  регуляторні вимоги у світі.

Повідомлялося, що до 2027 року "Дарниця" має намір випустити 56 нових лікарських брендів, зокрема 44 бренди власного виробництва та 11 на ліцензійній основі.

У 2022 році "Дарниця" підвищила свій чистий прибуток на 78,7% в порівнянні з 2021 роком, до 553,814 млн гривень. На тлі зменшення чистого прибутку у 2021 році на 86%, у 2022 році "Дарниця" зберегла високий показник чистого прибутку, але незначно зменшила обсяг виробництва ліків у натуральному вираженні - від 181 млн упаковок у 2021 році до 173 млн упаковок у 2022 році, утримуючи 15,7% українського фармацевтичного ринку.

ПрАТ "Фармацевтична компанія "Дарниця" володіє лідерською позицією на ринку фармацевтики в Україні та має понад 90-річний досвід у галузі. Компанія виробляє препарати під 180 брендами у 15 різних формах. Стратегічні напрямки розвитку її портфеля - кардіологія, неврологія та рішення проблем болю.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео