Житомир Інформ

Українка Аліна Бережна здобула медаль у фіналі ЧМ з боротьби

Українка Аліна Бережна здобула медаль у фіналі ЧМ з боротьби
114247 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 вересня у місті Нур-Султан, столиці Казахстану, розпочався чемпіонат світу з боротьби серед представниця прекрасної половини нашої планети. І вже в перший день наша спортсменка Аліна Бережна приносить Україні першу перемогу.

Аліна розпочала змагання у вазі 72 кг та вже вийшла до фіналу. Наша співвітчизниця раніше вже отримувала титул чемпіонки світу в цій категорії. Перший бій закінчився неперевершеною перемогою Бережної над суперницею, яка має титул бронзової призерки Пан-Американського чемпіонату. Наступною суперницею виявилась представниця Китаю, дівчина, маючи титул Чемпіонки Азіатських Ігор, дворазової чемпіонки Азії та чемпіонки світу U23, так і не здолала Аліну. На кінець поєдинку рахунок був 7:0 і це була остаточна перемога українки, з якою вона вийшла до фіналу.

У фіналі, як стало відомо, нашій спортсменці не вистачило часу, щоб отримати золоту медаль, вона посіла друге місце, ставши таким чином віце-чемпіонкою світу. Її суперницею в заключному поєдинку була чемпіонка Олімпіади у Лондоні, чемпіонка світу 2015 року, чемпіонка Європи 13 та 14 років.

Сьогодні також відбувалися змагання у вазі 50 кг, де також виступала українська спортсменка Оксана Лівач, яка вийшла до бронзового фіналу. Вона здобула для України першу Олімпійську ліцензію, посівши п’яте місце.  

Автор: pravda-online.com

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео