Житомир Інформ

Як розвивати інноваційні підприємства України, вивчатимуть тепер у вищих навчальних закладах

Як розвивати інноваційні підприємства України, вивчатимуть тепер у вищих навчальних закладах
227436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час зустрічі з президентом Японської асоціації нової економіки Володимир Зеленський заявив, що Україна має плани створювати в українських вищих навчальних закладах стартап-платформи, які допоможуть розвиватися новоствореним інноваційним підприємствам.

Президент наголошував на тому, що для розвитку інноваційної інфраструктури потрібно відкривати бізнес-інкубатори, акселератори та інноваційні платформи, знакові R&D-центри світових корпорацій, створювати інноваційні чи стартап-платформи у закладах вищої освіти».

За словами  президента, Україна має великий потенціал у секторі ІТ-послуг і потрібно прикласти максимум зусиль для того, аби українських фахівців у цій галузі поважали у світі, а не сприймали як «дешеву робочу силу. Ми хочемо створювати ІТ-продукт і продавати його у світі», — додав президент.

Японські інвестори вже зацікавилися проектом «держава у смартфоні», який Володимир Зеленський та уряд намагаються втілити в Україні, тому, можливо, тема розвитку інноваційних підприємств також зацікавить їх.

Для реалізації подібних проектів та на функціонування фонду підтримки стартапів цього року було виділено  300-350 мільйонів гривень. Також раніше Кабмін створив Фонд державного стимулювання винаходів.

Розвиток інноваційних технологій та процесів займає чільне місце у планах розвитку та у державній політиці президента. Можливо, така позиція дозволить вивести Україну на високий рівень інноваційних технологій.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео