Житомир Інформ

Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Донеччини щодо скасування занадто м’якого вироку вбивці трьох шахтарів у м. Покровську

Верховний Суд підтримав позицію прокуратури Донеччини щодо скасування занадто м’якого вироку вбивці трьох шахтарів у м. Покровську
116011 ПЕРЕГЛЯДІВ
Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Донецької області ухвалою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду скасовано вирок Донецького апеляційного суду, яким 29-річного чоловіка засуджено за ч.ч. 2, 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб та поєднане з насильством, небезпечним для життя потерпілого), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та п.п. 1, 6, 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за обтяжуючих обставин) КК України до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Так, суд апеляційної інстанції погодився з висновками Димитровського міського суду Донецької області, якими визнано доведеним, що 20 лютого 2013 року чоловік разом з 23-річним товаришем, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження та який після внесення призначеної судом застави у розмірі 243 тис 600 грн виїхав за межі України та досі перебуває у розшуку, незаконно заволоділи у м. Красноармійську (нині Покровську) автомобілем марки «ВАЗ-21011», на якому 20 травня 2013 року, близько 06:00, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прибули до автогаражного кооперативу «Південний».
 
З метою незаконного заволодіння автомобілем «Toyota Avensis», вартістю понад 137 тис грн, чоловіки застрелили з пістолетів, обладнаних приборами для безшумної стрільби, його 45-річного власника та ще двох чоловіків віком 24 та 42 роки, які неочікувано прибули до гаража, коли злочинці намагались сховати труп у багажнику - усі вбиті були робітниками ПАТ «Шахтоуправління «Покровське».
 
Затягнувши трупи до приміщення гаражу, зловмисники зникли з місця злочину на вказаних автомобілях. Одного з вбивць затримано через декілька днів, іншого екстрадовано з Російської Федерації, куди він виїхав до родичів одразу після скоєння потрійного вбивства. 
 
Разом з тим, апеляційний суд залишив без задоволення доводи апеляційної скарги прокурора щодо необхідності призначення обвинуваченому остаточного покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна – це у тому числі і стало підставою для подання прокуратурою касаційної скарги, розглянувши яку, колегія суддів Верховного Суду вирок Донецького апеляційного суду скасувала і призначила новий розгляд в суді апеляційної інстанції.
 
 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео