Житомир Інформ

За втручання прокуратури за навчальними закладами закріплено право постійного користування 3,3 га землі

За втручання прокуратури за навчальними закладами закріплено право постійного користування 3,3 га землі
177535 ПЕРЕГЛЯДІВ
Краматорською місцевою прокуратурою забезпечено дотримання вимог чинного земельного законодавства України щодо закріплення земельних ділянок за навчальними закладами комунальної форми власності. 
 
 
Так, прокуратурою встановлено, що у порушення ст. 80 Закону України «Про освіту», яка закріплює за закладами освіти рухоме та нерухоме майно, включаючи будівлі, споруди, комунікації, обладнання, транспортні засоби, службове житло і земельні ділянки, 2 загальноосвітні школи та 6 дитячих садків м. Дружківки не мають правовстановлюючих документів на земельні ділянки, на яких знаходяться. 
 
 
У червні-липні 2019 року прокуратурою до Донецького окружного адміністративного суду направлено 8 позовних заяв про зобов’язання до Дружківської міської ради вжити заходів для оформлення правовстановлюючих документів на вказані земельні ділянки загальною площею 13,4 га. 
 
 
На даний час органом місцевого самоврядування у добровільному порядку виконано законні вимоги позивача та трьом дитячим садкам надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 3,3 га у постійне користування. 
 
 
Таким чином за втручання прокуратури захищено майнові права комунальних закладів освіти.
Теги: законісправедливість

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео