Житомир Інформ

Доставка квітів Дніпро: Конфітюр з використанням квітів

Доставка квітів Дніпро: Конфітюр з використанням квітів
152429 ПЕРЕГЛЯДІВ

Традиційною консервацією до якої ми звикли є овочі та фрукти. Але до такої процедури як виготовлення варення можна підійти з іншої сторони й трошки додати креативу.

Квіти - це не тільки хороший подарунок, а ще й смачне варення. Існує безліч рецептів приготування варення, джему, конфітюрів із квітів. Такий не звичайний десерт можна виготовити із будь-якої квітки за умови, що рослина є їстівною: це і Кульбаба, Фіалка, Троянда тощо.

Окрім чудових смакових властивостей ці варення мають й цілющий ефект, за допомогою наприклад, кульбабового меду можна лікувати кашель та застуду. Щоб приготувати такий не звичний десерт знадобиться 300 квіток кульбаб, 1 кг цукру, 400 мл води та половинка лимону.

Для початку потрібно закип’ятити воду після того як вода закипить потрібно засипати туди цукор та варити до тих пір поки він повністю не розчиниться. У цей час підготуйте суцвіття кульбаб помийте й додайте в сироп й варіть 20 хвилин. Вкінці додайте до сиропу сік лимона і проваріть ще три хвилини. Зніміть сироп з вогню і залиште настоюватися на добу. Потім процідіть і відтисніть через марлю. Отриманий сироп потрібно проварити ще 20 хвилин. І все мед готовий, можете здивувати своїх рідних  не звичайним  приємним смаком та ароматом меду. Для тривалого зберігання мед з кульбаб можна зберігати в баночках.

Однак отримати конфітюр з кульбаби не складно, зовсім інша справа з фіалковим варенням, адже для того, щоб отримати 120 грамів цього варення потрібно багато часу, а це 4-5 годин.

З початку  потрібно відділити пелюстки. Додати удвічі більше цукру. Головна суть конфітюру – зберегти запах і колір фіалок. Смак даватимуть цукор, кориця і цитриновий сік.

Пелюстки з цукром та іншими інгредієнтами потрібно перетерти у ступці. Не варто збивати у блендері, бо сировина перетвориться на слизьку кашу. Перед тим як  почати терти фіалки з цукром, ступку покладіть на деякий час у морозилку, щоб охолодити. Для перетирання ніжних пелюсток добре, щоб вони не перегрівалися. Зберігати фіалковий конфітюр слід у щільно закритому холодильнику. Це варення дуже добре поєднується з прекрасною начинкою для рогаликів і пампушок.

 

 

 

Автор: admin.tselishev

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео