Житомир Інформ

Виправдувальний вирок: адвокат системи БПД захистив клієнта, якого звинувачували у вбивстві

Виправдувальний вирок: адвокат системи БПД захистив клієнта, якого звинувачували у вбивстві
36122 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки професійній роботі адвоката Віталія Соколіка, який діяв за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, в суді було доведено невинуватість клієнта та отримано виправдувальний вирок. Про це повідомили в Регіональному центрі з надання БВПД у Миколаївській області.

На початку 2019 року Андрія Петрова (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) звинуватили у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, тобто умисному вбивстві. За версією обвинувачення, внаслідок розвитку конфлікту з потерпілим на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків у обвинуваченого виник злочинний умисел на вбивство, який він в подальшому реалізував. Під час судового засідання Андрій Петров свою провину у скоєнні злочину не визнав.

Як відомо, в Україні дія презумпції невинуватості, тобто ніхто не може бути підданий кримінальному покаранню, доки його вину не буде доведено в законному порядку. Водночас обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом та на припущеннях, а будь-які сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь. Так, протягом розгляду справи в суді адвокат Соколік довів, що ключові докази надані стороною обвинувачення є недопустимими, оскільки здобуті внаслідок порушення вимог закону.

За результатом розгляду справи суд ухвалив вирок, яким визнав Андрія Петрова невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.115 КК України та виправдав його у зв’язку з недоведеністю вчинення ним цього злочину. Таким чином, адвокат домігся у суді виправдувального вироку для клієнта, якому загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео