Житомир Інформ

Мінсоцполітики замість пакунків малюка видаватиме гроші, які, можливо, підуть у «Епіцентр»

Мінсоцполітики замість пакунків малюка видаватиме гроші, які, можливо, підуть у «Епіцентр»
67876 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабмін замінив «бебі-бокси» на грошову компенсацію на придбання товарів для дитини. Тепер матері отримуватимуть 5000 гривень одного разу, які зможуть витратити лише у визначених урядом магазинах. ПриватБанк та Епіцентр очікують на нових клієнтів.
Ініціативу Міністерства соціальної політики щодо заміни «пакунків малюка» на разову фінансову допомогу було підтримано на засіданні Кабінету міністрів.
Міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що видача «пакунків малюка» проводитиметься доти, доки в наявності залишаються їхні запаси. У тих регіонах, де вони закінчилися або скоро закінчаться, встановлюється разова виплата батькам у розмірі 5 тисяч гривень.
Ці кошти надійдуть на спеціальну картку «ПриватБанку» і зможуть бути використаними лише на придбання обмеженого числа товарів для новонароджених у тих магазинах, які Міністерство соціальної політики визначить за бажанням закладів долучитися до цього проекту.
За даними власника української групи компаній «Текстиль-Контакт» Олександра Соколовського, Управління ООН з обслуговування проектів наразі закуповувало «пакунки малюка» за 3800 гривень з урахуванням доставки у пологові будинки та вартості коробки. Підприємець порахував, що цей же набір, придбаний в розрдіб, коштує 7300 гривень. Враховуючи, що батькам необхідно буде самостійно добиратися до магазину або ж сплачувати за доставку, ціна на «бебі-бокси» фактично зросте.
Більше того, за інформацією видання «Наші гроші», однією з рекомендованих Мінсоцполітики торгових мереж може стати «Епіцентр» нардепа Олександра Гереги та його дружини.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Марина Лазебна,пакунки малюка,Епіцентр
Автор: News Ukraine

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео