Житомир Інформ

МЗС закликало міжнародну спільноту звернути увагу на реабілітацію Сталіна в РФ

МЗС закликало міжнародну спільноту звернути увагу на реабілітацію Сталіна в РФ
67383 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство закордонних справ вважає, що світова спільнота повинна реагувати те, що у Роії порушуються права людини та намагаються реабілітувати Сталіна. Також МЗС висловилося щодо ув’язнення російського історика Дмитрієва
Міністерство закордонних справ України у своєму коментарі, приуроченому дню вшанування пам’яті людей, що постраждали від Великого сталінського терору, нагадало про факти послідовного знищення радянською владою українців.
Згідно з коментарем МЗС, у той час, як Голодомор було спрямовано на винищення селянства, Великий терор було запроваджено задля того, щоб винищити «інтелігенцію». Власне, протягом жовтня – листопада 1937 року у Сандармосі комуністи стратили майже триста українських митців, учених, державних діячів, зокрема, Леся Курбаса, Миколу Куліша, Миколу Зерова, Валер’яна Підмогильного та інших. В історію вони увійшли під назвою «розстріляне відродження».
Також МЗС наголошує, що у сучасній Росії відбувається реабілітація Сталіна та продовжуються політичні репресії, зокрема у Криму та на Донбасі. Міністерство зазначає, що зникнення людей, тортури, вбивства стали звичними подіями для цих територій, особливо для Криму, де цілеспрямовано місцева влада переслідує кримських татар.
МЗС закликало міжнародну спільноту звертати більше уваги на порушення прав людини та відродження культу Сталіна у РФ, наголосивши на тому, що Росія ув’язнила історика Юрія Дмитрієва, який розповів усьому світу про репресії в урочищі Сандармох.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Міністерство закордонних справ,Росія
Автор: News Ukraine

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео