Житомир Інформ

КОРД відпрацював тактику дій при затриманні злочинців, які використовують авто

КОРД відпрацював тактику дій при затриманні злочинців, які використовують авто
67145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Штурм автомобіля з озброєними злочинцями всередині – одне зі звичайних занять, під час яких спецпризначенці відточують свої професійні навички. Бійці Корпусу оперативно-раптової дії постійно тренуються, щоб бути готовими захистити громадян і забезпечити безпеку.
Бронежилет, шолом, зброя – заняття проходить у повній екіпіровці. Обов’язково, як і перед кожним виїздом, – інструктаж і правила особистої безпеки.
Поліцейські відпрацьовували дії під час затримання злочинців, що пересуваються на автомобілі, - як озброєних, так і без зброї. Серед навичок, які закріплювали: уникнення виходу під перехресний вогонь, комунікація між напарниками, надійне прикриття.
Автомобіль умовних бандитів КОРД блокував на трасі двома машинами. У результаті точних і злагоджених дій спецпризначенці за кілька хвилин знешкодили злочинців. Бійці також змоделювали варіант, коли один зі зловмисників вибігає з автівки і намагається втекти.
Для реагування на екстрені ситуації спецпідрозділ має відповідні алгоритми заходів, у яких визначено кожен рух поліцейського. Під час щоденних тренувань КОРДівці доводять свої дії до автоматизму.
А ще такі навчання згуртовують колектив. Бійці кажуть, що робота у штурмовій групі неможлива без довіри і взаєморозуміння. Бувають ситуації, коли треба швидко зорієнтуватися і зрозуміти один одного без слів – буквально по очах.
Нагадуємо, Корпус оперативно-раптової дії надає силову підтримку оперативним службам, бере участь у затриманні особливо небезпечних злочинців і звільненні заручників.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео