Житомир Інформ

Арутюнян Еміль Карленович : в опікуваному меценатами храмі «Різдва Пресвятої Богородиці» відбувся молебень за участю визначних діячів церкви, культури та політики

Арутюнян Еміль Карленович : в опікуваному меценатами храмі «Різдва Пресвятої Богородиці» відбувся молебень за участю визначних діячів церкви, культури та політики
129177 ПЕРЕГЛЯДІВ


Дніпровський храм «Різдва Пресвятої Богородиці» вже тривалий час є одним з центрів духовності на Дніпропетровщині. Традиційно він збирає під своїм куполом не лише багато прихожан, але й почесних гостей. Нещодавно у храмі відбувся молебень за участю відомих у регіоні меценатів, діячів культури та політики. Серед гостей були п’ятий президент України Петро Порошенко, підприємці та меценати Еміль Арутюнян та Олександр Петровський.

Арутюнян Еміль Карленович : Урочиста служба у храмі «Різдва Пресвятої Богородиці» за участю почесних гостей


Молебень, що нещодавно пройшов у відомому дніпровському храмі «Різдва Пресвятої Богородиці», став визначною подією як для прихожан, так і для самих представників духівництва. Адже коротку, проте дуже змістовну службу провів сам Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Він нечасто проводить служби за межами столиці, тож для дніпровського храму це стало дійсно визначною подією.
Не лише візит Митрополита Київського став визначною подією в історії храму. На службі були присутні кілька важливих для України осіб: п’ятий президент Петро Порошенко, очільник Дніпра Борис Філатов, народні депутати Іван Куліченко та Андрій Павелко, Заслужена артистка України Оксана Петровська та інші. Досить частими, але не менш бажаними гостями і учасниками молебня стали меценати Еміль Арутюнян та Олександр Петровський, які постійно беруть активну участь у громадському та духовному житті рідного краю.

Арутюнян Еміль Карленович : роль у розбудові духовності та православ’я на Дніпропетровщині


Еміля Карленовича добре знають у різних храмах та монастирях Дніпра і області. Разом з однодумцями, іншими меценатами, у першу чергу Олександром Володимировичем Петровським, президентом Фонду «Солідарність», він надає фінансову допомогу у відновленні та ремонті церков, а також та побудові нових храмів на рідній Дніпропетровщині.


Незважаючи на те, що за основним родом діяльності Еміля Арутюняна є підприємництво і займається він переважно ресторанним бізнесом, йому вдається знаходити час на добрі справи, у тому числі у справі допомоги Українській Православній Церкві.
Завдяки спільним зусиллям Еміля Карленовича та Фонду «Солідарність», а також особисто Олександра Петровського було побудовано кілька нових храмів. Одна з найбільших церков у Східній Європі, – Храм Святого Григора Лусаворича, він належить до Вірменської Апостольської Церкви і відтепер збирає одночасно прихожан Вірменської церкви та УПЦ.
Ще декілька церков і храмів у Дніпрі та області були побудовані з нуля коштом меценатів. Окремі духовні заклади, завдяки ініціативі та фінансовій допомозі Еміля Карленовича, Олександра Володимировича та деяких інших небайдужих підприємців та громадських діячів змогли буквально відродитися після років занедбання.
Цікавою є практика озеленення храмових та монастирських комплексів. Дніпровські меценати не лише допомагають у цій справі особисто, але й надихають власним прикладом інших, сприяють добрим справам інформаційно.
Як відомо, допомагати духовності можна не лише, сприяючи розвитку церков і храмів. ДО переліку добрих справ Еміля Арутюняна входять також допомога дітям з особливими потребами, сиротам, тим, хто перебувають у соціальних центрах або долають тяжкі хвороби. Меценат разом з друзями та однодумцями часто влаштовують приємні сюрпризи дітям з соціально незахищених категорій, вітаючи їх зі святами або ж просто приїжджаючи в гості з подарунками. Ця справа, за їхніми словами, буде тільки розвиватися у майбутньому, оскільки ще є чимало людей, яким потрібна допомога і підтримка.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео