Житомир Інформ

Депутати Тернопільської облради прийняли бюджет, який неможливо виконати

Депутати Тернопільської облради прийняли бюджет, який неможливо виконати
36661 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутати Тернопільської обласної ради під час сесії вкотре приймають зміни до обласного бюджету, які не відповідають його можливостям. Під час засідання голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш повідомив, що у прийнятому 6 липня рішенні є ряд невідповідностей.

Зокрема, тоді не було враховано 3 мільйони гривень на доплату медичним працівникам, які боряться з COVID-19. Більше 18 мільйонів гривень не врахували на перерозподіл трансфертів з місцевих бюджетів, які передаються обласному бюджету на співфінансування об’єктів будівництва та придбання шкільних автобусів. Також не враховано майже два мільйони на заробітню плату лікарям Тернопільського обласного фтизіопульмонологічного центру.Натомість депутати передбачили інші видатки на суму, яка значно перевищує доходи.


«Ці зміни було неможливо виконати, тому ми подали позов до суду на рішення Тернопільської обласної ради щодо змін до бюджету на 2020 рік. Є відповідний висновок департаменту фінансів, окрім того документи знаходяться в Міністерстві фінансів», - наголосив Володимир Труш.


Під час сесії, яка відбулася 11 серпня, депутати обласної ради знову прийняли зміни до бюджету із «розривом». Про це повідомив директор департаменту фінансів Тернопільської облдержадміністрації Степан Скибиляк.


За його словами, доходи та видатки обласного бюджету не співпадатимуть більш як на 30 мільйонів гривень.
«Ми бачимо, що за рішенням бюджетної комісії запропоновано зняти 14,750 млн. грн. з різних програм і з різних галузей, а на видатки спрямовується 54,7 млн. грн. Зрозуміло, що виходить значний «розрив». Коментувати зараз суму розбалансування важко, оскільки офіційне рішення ще не було направлено бюджетною комісією, яка напередодні відбулася без нашої участі. Депутати прийняли таке рішення, тому будемо його аналізувати, моніторити й бачити яким буде «розрив» у бюджеті», - наголосив Степан Скибиляк.

Теги: тернопіль,обласна рада, бюджет,Труш

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео