Житомир Інформ

На вагу золота: лікарня імені Мечникова отримала партію необхідних препаратів для лікування хворих на коронавірус та засоби захисту

На вагу золота: лікарня імені Мечникова отримала партію необхідних препаратів  для лікування хворих на коронавірус та засоби захисту
8517 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чергову допомогу передав Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» разом з партнерами до центру боротьби з коронавірусом лікарні Мечникова. Це засоби захисту (маски, бахіли, та костюми), а також життєво необхідні антибіотики. Їх вистачить на кілька днів, але в лікуванні пацієнтів з ускладненнями від коронавірусу вони — на вагу золота, стверджують фахівці.



«Фонд «Солідарність» — наш давній друг. Вони завжди тримають руку на пульсі і точно знають, що саме нам необхідно тут і зараз. На сьогодні наші лікарі рятують життя 36 ковідним пацієнтам з тяжкою та особливо тяжкою формами. Це переважно люди похилого віку — незахищена категорія, яка не має змогу купити такі дороговартісні препарати. Але завдяки такій підтримці ми можемо надавати належну якісну домогу всім пацієнтам», — розповів головний лікар ОКЛ ім. Мечникова Сергій Риженко.

Підтримку у придбанні високоякісних препаратів та засобів індивідуального захисту фонду цього разу надали родина Абраменко та Кочеткових.

«Ситуація з придбанням ліків значно ускладнена. Проте й у таких випадках ми намагаємося зробити все можливе. Останнім часом кількість хворих збільшується, а препарати, що в резервах МОЗу, дуже швидко розходяться. А якщо ж і потрапляють до аптек, комерсанти продають їх за значно завищеними цінами. Є й такі ліки, де одна упаковка коштує 12 тисяч гривень і розходиться за один раз. Але разом з нашими друзями та партнерами ми змогли закупити й дістати все необхідне», — пояснила віцепрезидентка МБФ Яна Іванілова.

Автор: МБФС

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео