Житомир Інформ

Знесення історичних будівель в Одесі та нова бізнес-забудова

Знесення історичних будівель в Одесі та нова бізнес-забудова
139811 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна славиться своїми архітектурними пам'ятками, не так, звичайно, як Італія, але нам теж є чим пишатися. Тільки ось з кожним роком їх все частіше і частіше знищують. А навіщо це робиться? Поки загадка не тільки для жителів України, але і для туристів.


Якщо порівнювати Львів і Одесу, то можна помітити, що їх різнить ця атмосфера міських вуличок, які завжди захоплювали своєю самобутністю. А її створюють якраз ці найстаріші будівлі, які влада намагається реконструювати.
Цеглинка за цеглинкою це місто знищують. Створюється таке відчуття, що скоро атмосфера міста буде схожа на 13-ий район із стрічки "Голодні ігри". Миле і гарне містечко, яке з часом перетвориться на промисловий легіон. Але чи варто воно того?
Першим, хто почав розвивати цю катастрофу був Гурвіц, потім його справу перейняв Костусєв, а тепер Труханів. Місцеве населення вже не може нічого з цим вдіяти, воно кричить привселюдно, що ж ви робите? Але його не чують.
Зовсім нещодавно в ЗМІ просочилася інформація про новоспечений проект місцевої влади, яка хоче знести історичну друкарню на Рішельєвській вулиці, а з неї зробити шестиповерхову будівлю з підземним паркінгом. Про це не можна більше замовчувати, адже ті, хто руйнує своє минуле навряд чи колись побудує майбутнє.

Не можна зносити пам'ятники, яким вже не одне століття. Тим більше, що Рішельє був і залишається гордістю Одеси. А якщо її позбавити національного колориту, то чим, крім моря вона зможе приваблювати туристів? Та й чи зможе взагалі? Люди просять владу свідоміше ставиться до того, що важливо для України.

Теги: Одеса,Архітектура

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео