Житомир Інформ

Реконструкція аеропорту у Дніпрі

Реконструкція аеропорту у Дніпрі
83709 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влада України має намір виділити кошти на розширення авіагалузі у регіонах. За час пандемії ця галузь зазнала значних втрат, показники впали майже в 3 рази у порівнянні з минулим роком. Але незважаючи на це, уряд планує розширити мережу аеропортів і вже затверджено бюджет щодо їх будівництва.


За словами Міністра інфраструктури Владислава Криклія кожного року будуть будуватися, реконструюватися, обладнуватися приблизно 5 регіональних аеропортів. Для цього виділено 2, 4 млрд гривень. Найбільшу суму дадуть Дніпру – 1, 4 млрд гривень. Проєкт будівництва нової злітно-посадкової смуги вже готовий та почне втілюватись у життя як тільки це дозволить погода. Планується відреставрувати пасажирський термінал, що дозволить попускати до 1000 пасажирів на годину. Цим займуться приватні інвестори, а власне будівництво нової смуги візьме на себе держава. Єдиним відкритим питанням залишається – хто ж буде отримувати прибуток у такій кооперації.


У 2021 році влада планує визначитись з місцем будування нового аеропорту на Закарпатті. На даний момент зупиняється між Мукачевом та селищем Середнє.


Також міністр повідомляє, що навіть у разі жосткого карантину закриватись аеропорти не будуть, а внутрішні рейси не відмінятимуться.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео