Житомир Інформ

Нудне слухання, або чому суддя заснув просто посеред слухання справи?

Нудне слухання, або чому суддя заснув просто посеред слухання справи?
22828 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Чернігові порушено дисциплінарну справу проти Олександра Євстафієва, який є суддею Чернігівського апеляційного суду. Адже один з учасників судового засідання зняв те, як суддя починав засипати просто під час проведення засідання. На відео з телефону Олега Буштрука чітко видно, як голова судді хилиться донизу, ніби сіпається, потім схиляється набік. За словами чоловіка він навіть чув хропіння в залі судового засідання. Чоловік переконаний, що саме через це головному судді й довелося робити технічну перерву.

Та хоча Олег і був незадоволений такою поведінкою судді, звинувачення написав не він, а Віталій Кравчинський. Чому раптово чоловік вирішив це зробити, сказати не може ніхто, адже чоловік також неодноразово був на засіданні, де Євстафієв був головним суддею, проте жодної справи чоловік ще не програвав. Але сам Віталій наголошує, що він просто не розуміє, як можна закрити очі на неналежне ставлення до всіх учасників справи суддею.

Олександр Євстафієв в апеляційному суді працює третій рік. А займається судовими справами вже понад 22 роки. І за весь цей час, хоча і були проти нього скарги, та це лише перша, через яку він отримає покарання.

Минулого року Вища рада правосуддя отримала понад десять тисяч скарг. Проте всі вони так і не розглянули. Протягом року попередження про порушення отримали 72 судді, догану застосували до 50, а відсторонили від роботи лише п’ятьох. Що ж стосується цієї справи, то сам суддя навіть не намагається виправдовуватись, він не прокоментував, що саме трапилось в той день і чому він засинав під час суду. Але скарги на суддів навіть, коли причин на це немає, є звичною річчю, через те, що у суді завжди є ті, хто програє. Але сказати точно зараз, які збитки поніс суд через те, що чоловік засинав, поки ніхто не береться, адже чоловік не виконував роль головного судді.

Автор: redactor.newsukraine

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео