Житомир Інформ

Карантин до 30 червня

Карантин до 30 червня
46653 ПЕРЕГЛЯДІВ


Сьогодні стало відомо, що Кабінет міністрів України прийняв рішення продовжити режим надзвичайної ситуації до 30 червня. Про це стало відомо під час засідання Кабміну, яке проходило сьогодні, а саме 21 квітня, від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.


«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації і, відповідно, карантину», - зазначив Шмигаль. Варто зазначити, що ним же було уточнено, що першочергово це стосується органів державної влади та їх постійної готовності з протидії пандемії.
«Разом з тим це ще одне нагадування всім українцям, що ми повинні залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров'я і життя наших близьких », - підкреслив прем'єр.                          
Було наголошено, на тому, що очікують прояву відповідальності та обачності від українців, оскільки попереду багато травневих свят та Великодень. У цю п'ятницю, 23 квітня, буде обговорюватись питання дотримання усіх дистанційних меж та запобіжних правил з Радою церков та релігійних організацій, на разі не було уточнено, які саме обмеження.     

                                                             
Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я попереджали, що новий спалах коронавірусу в Україні може відбутися через два-три тижні після великодніх свят, якщо люди будуть порушувати карантин.На разі, незважаючи на те, що йде процес вакцинації, усеодно масові збори становлять загрозу. Як затвердив Степанов Максим, на свята діятиме надзвичайний режим, основоположним є мінімальна кількість контактів з людьми.
Скоріше за все буде розглядатися варіант 50 на 50. Тобто, певна частина людей матиме змогу бути у храмі, а інші зовні, також не виключено, що може бути усе в онлайн режимі, як і минулого року.     

                                      
Стосовно Львова, то усе проходитиме на відкритому повітрі з дотриманням дистанції, а також священнослужителі дозволили самостійно святити великодні кошики. Детальної інформації щодо інших регіонів немає.                                                 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео