Житомир Інформ

Віцепрезидент "Енергоатому" Галущенко- можливий очільник Міненерго

Віцепрезидент "Енергоатому" Галущенко- можливий очільник Міненерго
60806 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 квітня фракція "Слуга народу" проведе онлайн-зустріч для обговорення низки питань, серед яких, зокрема, й висунення кандидатури віцепрезидента "Енергоатому" Германа Галущенка на посаду міністра енергетики.

Неофіційні джерела повідомили, що Галущенко вже погодився на пропозицію очолити Міненерго, а його кандидатуру запропонував т.в.о. президента "Енергоатому" Петро Котін. З відкритих даних відомо, що Галущенко працював у прокуратурі, Адміністрації президента, Міністерстві закордонних справ та Міністерстві юстиції. У 2006-2007 роках він керував юридичною службою "Енергоатому", а віцепрезидентом був призначений у 2020 році.

Зараз в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко готується до чергового відрядження у складі української делегації. Проте його оточення повідомляє, що він вже запланував своє звільнення, а заяву написав ще до візиту до Катару разом з президентом Володимиром Зеленським. Однак він продовжуватиме виконувати свої обов'язки у Міненерго, оскільки досі конкретних кандидатів на посаду міністра немає.
Нагадаємо, що Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг не підтримав кандидатуру Юрія Вітренка, колишнього виконавчого директора "Нафтогазу", на посаду голови міністерства, а на засіданні Верховної Ради 17 грудня 2020 року нардепи не підтримали його призначення на посаду першого віцепремєр-міністра-міністра енергетики.

На позачерговому засіданні 21 грудня Кабмін призначив Вітренка першим заступником міністра енергетики та поклав на нього тимчасове виконання обов'язків.

25 січня президент особисто попросив фракцію "Слуга народу" підтримати Вітренка під час парламентського голосування на посаду міністра, як незалежного кандидата.. Вже 28 січня його вдруге не призначили першим віцепремєром-міністром енергетики.

Теги: Міністерство енергетики України, Енергоатом,Галущенко Герман,Герман Галущенко
Автор: Юлія Заєць

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео