Житомир Інформ

ВРУ заборона використання пластикових пакетів

ВРУ заборона використання пластикових пакетів
205402 ПЕРЕГЛЯДІВ

 



Верховна Рада України 1 червня на пленарному засіданні розглянула питання про заборону використання пластикових пакетів в супермаркетах.
Від першого червня під заборону потрапляють пластикові пакети товщиною до 50 мкм. Пакети, які використовуються в супермаркетах під заборону не підпадають, але це розмір 225 x345x450.
Першого червня Верховна Рада України гостро розглянула питання штрафів від 1700 грн до 3400 грн за використання заборонених целофанових пакетів за повторне порушення штраф буде встановлювати суму від 3400 грн до 8 500.

Основний проєкт передбачає заборону :
• поширення пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства (товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022);
• безплатного розповсюдження пластикових пакетів;
• маркування біорозкладаних пластикових пакетів відповідно до Національних стандартів;
• виробництво біорозкладаних пластикових пакетів;
• відповідальність за порушення норм використання пластикових пакетів;
• питання касира повинні піти в минуле.

Бізнес із виробництва целофану стартував в Америці, приносив не малі прибутки.
Проте такі маленькі пакетики створили справжню революцію у багатьох країнах вводять обмеження або повну заборону використання пластику.
Люди наразі розуміють шкоду використання поліетиленових пакетів, але вони настільки увійшли в наше буття та мало хто задумується над тим наскільки створення та утилізація побутових дріб'язків може зашкодити довкіллю.
Наразі у поліетиленових пакетах міститься свинець оцей метал парадоксально токсичний, може скупчуватись в організмі людиною та спричиняти зріст хвороб. Для швів у пакеті з неймовірною розмальовкою застосовується хімічний клей, якщо ви користуєтесь пакетом загортаєте їжу він може відгукнутися на ваших продуктах.
Щонайменше 39 країн ввели обмеження або повну заборону на використання одноразових пакетів. У Китаї, Будапешті, Італії заборонено використовувати пакети вони перші від них відмовитися.
Біопакети використовують в Англії вони найпопулярніші розкладаються протягом 5 років в супермаркетах використовують лише паперові.


Теги: ВРУ заборона використання пластикових пакетів

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео