Житомир Інформ

Відпрацювання Харківщини_ поліцейські вилучили наркотики, психотропи та зброю.

276843 ПЕРЕГЛЯДІВ

33 факти незаконного обігу наркотиків та психотропів задокументували працівники поліції під час профілактичного відпрацювання регіону. У тому числі виявили та ліквідували 19 наркопритонів та викрили членів ОЗГ, які налагодили збут наркотиків через Інтернет-крамницю.

Упродовж останнього тижня працівники територіального управління боротьби з наркозлочинністю спільно з працівниками ГУНП в Харківській області провели понад 40 обшуків за фактами незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Загалом з незаконного обігу вилучено майже 2,5 кг наркотиків та психотропів.

Крім того, по 19 фактах незаконного зберігання наркотиків інформація надходила від небайдужих громадян через чат-бот @StopDangerBot. Під час перевірки інформації залучалися представники громадських організацій «Хантерс Харків» та «Національний корпус».

Зокрема, оперативники управління боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими слідчого управління задокументували протиправну діяльність наркоугруповання. Четверо жінок, віком від 26 до 64 років, створили Інтернет-магазин в месенджері, через який збували «з рук у руки» та шляхом «закладок» наркотики та психотропи. Під час санкціонованих обшуків у фігуранток вилучено канабіс, рослини коноплі, автомат, арбалет, гранати та 270 набоїв.

Усім членам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Та кожній з них суд обрав запобіжний захід. Зловмисницям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, правопорушниці можуть понести відповідальність ще й за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Ще одного дилера викрили працівники поліції у Харкові. 21-річний хлопець налагодив схему збуту через Telegram-канал. Клієнти могли придбати найрізноманітніші заборонені речовини: амфетамін, пігулки екстазі, «Альфа PVP», мефедрон і канабіс. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

В обох випадках діяльність наркокрамниць заблокована.

На даний час за фактами зберігання, збутку наркотиків та психотропів, незаконних посівів, утримання наркопритонів слідчі Харківщини розпочали 33 кримінальних провадження, з них 15 особам уже повідомлено про підозру.

Довідково: ТелеграмБот «Stop Danger», модератором якого є ГО «Хантерс Харків», створений для того, щоб усі небайдужі громадяни реагували та анонімно повідомляли про розповсюдження та вживання наркотичних засобів.

За допомогою функціоналу боту можна конфіденційно звернутися до кваліфікованих спеціалістів: лікаря-нарколога, психіатра, психолога, юриста, психотерапевта.




©2020 zhytomyr-inform

Мої відео