Житомир Інформ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 13 грудня 2020 року

181243 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 13 грудня 2020 року
Слава Україні!
У районі проведення операції ситуація контролюється підрозділами Збройних Сил України та інших складових сил оборони. Українські захисники продовжують ретельно виконувати обов’язки за призначенням, дотримуючись досягнутих домовленостей.
Від початку поточної доби, 13 грудня, зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.
Так, поблизу Південного ворог застосував проти українських воїнів міномети 82-го калібру. З гранатометів різних систем ворог відкривав вогонь неподалік Водяного, що на приморському напрямку. Не було спокійно і біля Водяного поблизу Донецька. Тут російсько-окупаційні війська задіяли проти наших захисників автоматичні станкові гранатомети.
Провокаційні дії окупанта не становили загрози для життя і здоров'я українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.
Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, на ділянках уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано майже 3 гектари території та передано на знищення 47 вибухонебезпечних предметів.
Українські військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням та перебувають напоготові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.
Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 12 грудня, на ділянках відповідальності наших бригад з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.
В районі населених пунктів Верхньоторецьке та Золоте-4 окупанти обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї. Внаслідок пострілів двоє наших воїнів отримали легкі поранення біля Золотого. Військовим оперативно надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу.
Також, ворог вів вогонь з гранатометів різних систем по позиціях українських захисників поблизу населених пунктів Луганське, Водяне та Мар’їнка, а біля Новоолександрівки – ще й зі стрілецької зброї.
Нахабні дії російсько-окупаційних військ безкарними не залишилися, адекватним вогнем у відповідь зі штатного озброєння оборонці Водяного рішуче подавили ворожу активність та змусили противника припинити обстріли.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 74 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4289 транспортних засобів та 4559 осіб. Також було затримано 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 410 особи, у зворотному напрямку – 675 осіб.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил контролюється українськими воїнами.
Слава Україні!

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео