Житомир Інформ

БЛАГОДІЙНІСТЬ ДОЛАЄ КОРДОНИ

192522 ПЕРЕГЛЯДІВ

БЛАГОДІЙНІСТЬ ДОЛАЄ КОРДОНИ
Днями до України з Франції прибув гуманітарний вантаж медичного призначення на загальну суму близько 2 мільйони гривень. Зокрема, автомобілями доставлені багатофункціональні ліжка з матрацами, мікроскопи, операційний стіл, наркозно-дихальний апарат, пересувний рентгенапарат та інше медичне обладнання.
Даний захід відбувається в рамках стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід», яку у 2018 році започаткував командувачем об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, а у 2019 році підтримав Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.
– Розпочатий нами проєкт - є яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил заради стабільної гуманітарної ситуації на сході України. Ми на конкретних прикладах бачимо, що події на Донбасі не залишають байдужими міжнародну спільноту, - наголосив Сергій Наєв.
За словами командувача, завдяки злагодженій та ретельно спланованій роботі, за весь період, до більш ніж 35 медичних закладів Донбасу доправлено майже 74 тони гуманітарних вантажів на суму близько 25 500 000 гривень.
- Лише цього року до медичних закладів, які розташовані у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення, доставлено цільову гуманітарну допомогу загальною вартістю майже 6 500 000 гривень, - підкреслив командувач. - Здебільшого це одноразові медичні інструменти, медичний одяг, набори для проведення хірургічних втручань тощо.
Як повідомив командувач, цього разу допомогу отримають Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський», Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», Військово-медичний клінічний центр Східного регіону, Військово-медичний клінічний центр Південного регіону, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону та Житомирський військовий госпіталь, військовий мобільний госпіталь у місті Часів Яр, Селідівський пеританальний центр та міська клінічна лікарня міста Торецьк.
Разом переможемо!

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео