Житомир Інформ

Майору служби цивільного захисту, який зрадив присязі на вірність Україні, повідомлено про підозру

Майору служби цивільного захисту, який зрадив присязі на вірність Україні, повідомлено про підозру
431615 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому помічнику начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Донецькій області повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
У липні 2023 року майор служби цивільного захисту, знехтувавши присягою залишатися відданим українському народові, почав служити загарбникам. Чоловік обійняв посаду «оперативного чергового пожежно-рятувального загону м. Маріуполя гу мнс росії по днр».
 
 
Його ідеологічні погляди змінилися з початком повномасштабного вторгнення, адже раніше він з гордістю розповідав про свою роботу українським медіа. Підозрюваний навіть брав участь у вшануванні пам’яті колег, які загинули за час російсько-української війни. Тепер «республіканський» вогнеборець виконує злочинні накази самопроголошеної влади.
 
Наразі громадянин переховується від слідства на тимчасово окупованій території. Максимальне покарання за вказаною статтею – довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео