Житомир Інформ

Дитсадки і школи на карантині: домашні завдання в інтернет-додатках, уроки по телевізору та танці онлайн

Дитсадки і школи на карантині: домашні завдання в інтернет-додатках, уроки по телевізору та танці онлайн
117935 ПЕРЕГЛЯДІВ

Навчальні заклади міста перейшли на дистанційне навчання с 12 березня, виконуючи рішення, яке ухвалив Кабінет Міністрів для запобігання поширення коронавірусу. Як у Дніпрі під час карантину працюють приватні школи та дитсадки, під час брифінгу розповіла директорка гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ксенія Сушко.

За словами чиновниці, дніпровські учні під час карантину отримують якісну освіту в повному обсязі. Працюють із вчителями у спеціальних інтернет-додатках, дивляться уроки по телевізору.

«Три міських телеканали транслюють уроки базового компонента, кожен має змогу як подивитися урок онлайн, так і передививтися його потім на YouTube”, - зазначила Ксенія Сушко.

Щодо приватних шкіл та садочків, яких чимало у Дніпрі, до міськради надходять скарги, що деякі з них не дотримуються вимог карантину та продовжують працювати у звичному режимі.

«Ми направили листа до приватних навчальних закладів, які отримали ліцензію у департаменті освіти та науки ДніпроОДА, із попередженням про впровадження карантину, — пояснює начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гумполітики ДМР Світлана Клявченко. — Ми звертаємося до всіх приватних навчальних закладів міста: ви повинні розуміти, що несете відповідальність за дітей».

Ті ж, хто це добре розуміють та дотримуються всіх заходів безпеки, наполягають , що навчання онлайн — це не тільки безперервний учбовий процес для малечі, але ще й збереження робочих місць для персоналу. А на карантині можна й навчатися онлайн, і танцювати, і спілкуватися. І це шанс зробити освітній процес більш прогресивним та технологічним.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео